Σε μία παρέμβαση με σαφείς παραπομπές και αναφορές που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως πολιτικό άνοιγμα στον χώρο του ΠαΣοΚ και κυρίως του αδρανούς πολιτικά παπανδρειϊκού σκέλους του κόμματος, προχώρησε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Δραγασάκης.

Υπονοώντας μάλλον σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2013 έχει μία ανάλογη προσέγγιση για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης της εναλλακτικής του πρότασης, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στο left.gr επαναλαμβάνει αυτά που είχε πεί το καλοκαίρι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» και τονίζει ότι το ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά είναι λάθος σε μακροοικονομικό επίπεδο».
«Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε πριν την κρίση, όταν ελέχθη, και εδώ αδικούμε λίγο τον Παπανδρέου, το είχε πει με την έννοια «για να δούμε πού πάνε τα λεφτά», αυτό τότε είχε μια λογική», τόνισε σχετικά ο κ. Δραγασάκης, απευθυνόμενος μοιραία και σε ένα μεγάλο κομμάτι (ψηφοφόρων και στελεχών) του ΠαΣοΚ.
«Σήμερα το ερώτημα είναι πώς θα δημιουργηθεί απασχόληση και πλούτος. Για να γίνει αυτό πρέπει να αναδιανείμουμε δίκαια και ό,τι έχει απομείνει και από το παρελθόν», σημειώνει ο κ. Δραγασάκης.
Επιχειρώντας μία εξειδίκευση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι μέσω παραγωγής θα εξευρεθεί ο πλούτος σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενώ στο μικροοικονομικό πεδίο κάνει λόγο για κατανομές πόρων ή σπατάλες ή απάτες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Αναφέρεται ειδικά στον τομέα του φαρμάκου όπου όπως λέει τα τελευταία χρόνια χάθηκαν 7 δισ. ευρώ από «το πάρτι» – («Πού πήγαν αυτά;», σημειώνει) καθώς και στα αντισταθμιστικά οπλικών συστημάτων ύψους 350 εκατ, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα.
Επιπλέον, ο κ. Δραγασάκης αναφέρεται στο πρόβλημα της διεθνοποιημένης φοροδιαφυγής και τονίζει ότι «η ελληνική πλουτοκρατία είναι εθισμένη και ένα μέρος του κομποδέματός της είναι στο εξωτερικό», ενώ συμπληρώνει: «πώς εξηγείται η τρόικα να πετυχαίνει τα πάντα στα εργασιακά και τίποτε στο θέμα των off shore εταιρειών;».
Σε ό,τι αφορά την πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ο κ. Δραγασάκης για πρώτη φορά διατυπώνει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ένα «άνοιγμα» προς τον κλάδο της Ναυτιλίας, για την οποία λέει ότι ένα τουλάχιστον τμήμα της μπορεί και πρέπει να ενταχθεί οργανικά στο νέο παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας.