Πριν τις 8:00 ολοκληρώθηκε τελικά η δεύτερη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, αν και η αρχική εκτίμηση-προσδοκία ήταν ότι θα διαρκούσε αρκετές ώρες με συμμετοχή μάλιστα και άλλων υπουργών που εμπλέκονται στην υλοποίηση του μνημονίου.

Το δημοσιονομικό κενό του 2014, η πορεία των εσόδων, και το Μεσοπρόθεσμο για το 2015-2016 ήταν μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάζονταν.

Μετά τη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup της Πέμπτης, την Παρασκευή, ενώ μετά το Ecofin του Σαββάτου θα επιστρέψει και ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», άγνωστο παραμένει αν η τρόικα θα παραμείνει ικανό διάστημα για να υπάρξει συμφωνία καθώς το πιιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και οι διαπραγματέυσεις να παραταθούν και τον Δεκέμβριο, ίσως και μετά τις γιορτές.

Αξιωματούχος του υπουργείου τόνισε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι «έσπασε ο πάγος» με την τρόικα και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Για το φόρο ακινήτων τόνισε ότι το σημαντικό είναι «να τηρηθεί ο δημοσιονομικός στόχος και περισσότεροι να πληρώσουν λιγότερα».

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στις δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης, ο οποίος ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ότι χωρίζουν «μίλια και δισεκατομμύρια» την ελληνική πλευρά με την τρόικα και προέβλεψε ότι οι αποφάσεις ίσως καθυστερήσουν «και μετά τις διακοπές του σκι» που στην Ευρώπη, παραδοσιακά, γίνονται τον Φεβρουάριο.

«Οποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά το κλίμα των δημιουργικών συζητήσεων που έχουμε εδώ με την τρόικα να έχει το θάρρος της γνώμης να την κάνει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», ειπε ο υπουργός Οικονομικών δυο ώρες μετά τις ανώνυμες επισημάνσεις βορειοευρωπαίου αξιωματούχου της Ευρωζώνης.