Εκατόν ένας υπάλληλοι υπηρετούν στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Όπως γίνεται γνωστό από το έγγραφο του κ. Σταμάτη στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 72 εργαζόμενοι (ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι), επίσης υπηρετούν 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και 21 υπάλληλοι μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, συνολικά δηλαδή 101 υπάλληλοι.

Όσον αφορά την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (υπό τον κ. Π. Μπαλτάκο) υπηρετούν 46 εργαζόμενοι (μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες και αποσπασμένοι) εκ των οποίων 14 μετακλητοί, ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις από το ΠΔ 63/2005 (Α’ 98), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με το Ν. 3323/2005, ανέρχονται σε 67.

Στην δε Γενική Γραμματεία Συντονισμού (υπό τον κ. Δ. Μπαρτζόπουλο) αν και ο νόμος προβλέπει 63 θέσεις προσωπικού, εκ των οποίων 3 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, από αυτές έχουν καλυφθεί οι 2 εκ των 3 θέσεων μετακλητών και 3 θέσεις προσωπικού με απόσπαση. Πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσής της με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, στο πλαίσιο της οποίας ένας εργαζόμενος έχει αποσπασθεί και ένας έχει μεταταχθεί.

Κατά τα λοιπά, στο έγγραφο του κ. Σταμάτη αναφέρεται ότι «η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και με κάθε υπουργείο ξεχωριστά, προκειμένου να συλλέξει τα αναγκαία στοιχεία, ούτως ώστε με νέα απόφαση του Πρωθυπουργού να εξειδικευθεί ανά υπηρεσία ο περιορισμός που αφορά το σύνολο των προβλεπομένων θέσεων στο Π.Δ. 63/2005 (Α΄98), κενών ή μη».

Επίσης, τονίζεται ότι «καταβάλλεται προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας», με δεδομένο το γεγονός ότι έχει υπάρξει διάσπαση των υπουργικών χαρτοφυλακίων και έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες που πρέπει να συνεκτιμηθούν.