Οι αντίπαλοί μας στερεύουν από επιχειρήματα, σημείωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Εχουμε ανοικτό μέτωπο κατά του λαϊκισμού» και «είμαστε σε σύγκρουση με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».

Αναφέρθηκε επίσης στον «αγώνα που γίνεται για να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα» ενώ σημείωσε ότι το «αίσθημα ασφάλειας κερδίζει καθημερινά έδαφος». Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι πρωταρχική ανάγκη για τη χώρα είναι οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας ενώ τόνισε ότι με το ΠαΣοΚ τους χωρίζουν πολλά αλλά τους ενώνει ο στόχος να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές. Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος τον οποίο η Πολιτική Επιτροπή ανακήρυξε ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία όπως έχει δυνατότητα με βάση την αλλαγή του καταστατικού στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.

Ολόκληρη η ομιλία Σαμαρά

Με την εκλογή των εννέα αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Τα αποτελέσματα για τα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, είναι: Δασκαλάκης Μενέλαος 285 ψήφοι, Πλακιωτάκης Ιωάννης (190), Κουμουτσάκος Γιώργος (185), Ταυρής Φίλιππος (178), Αντωνίου Μαρία (168), Δάκης Γεώργιος (141), Σταυράκογλου Σταύρος (116), Καράκολη Μαγδαληνή (111), Πανοζάχος Δημήτριος (106), Μακρή – Θεοδώρου Ελένη (104), οι οποίοι και εκλέγονται. Δεν εξελέγησαν από όσους εξέθεσαν υποψηφιότητα οι Χαλιλοπούλου Χριστίνα, Αρβανίτης Πέτρος, Αγγελίδη Κλεοπάτρα, Μέτλαρης Αθανάσιος, Βασιλείου – Καρτσάτου Ευαγγελία (Λίλιαν).