Με αισθητή επιφύλαξη αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ειδικότερα: στο επιτελείο του κ. Αλ. Τσίπρα – τη σκληρή στάση που επελέγη από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των σωματείων του Τύπου για συνέχιση της απεργίας σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ.
Στην Κουμουνδούρου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και ο προβληματισμός ήταν αισθητός, ως προς το τι εξυπηρετεί η απουσία πληροφορόρησης, τουλάχιστον από τις κυριακάτικες εφημερίδες, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, και κυρίως εν αναμονή της συνάντησης των τριών αρχηγών, αλλά και της ομιλίας του κ. Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προσδώσει τεράστια σημασία.
Σε αυτό το σκηνικό, έστω και την τελευταία στιγμή επιχειρήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες να διαμηνυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ότι θα ήταν συνετότερη μία άλλη επιλογή και όχι η σκληρή γραμμή που θα κρατούσε κλειστά όλα τα Μέσα, με ορατή την απειλή για την βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών.
Το θέμα προβληματίζει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για έναν ακόμη λόγο, καθώς διαπιστώνουν ότι η ενδεχόμενη αυτονόμηση συνδικαλιστικών ηγεσιών και η στροφή προς ακραίες μορφές κινητοποιήσεων στον Τύπο κρύβει και μία άλλη απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ: να κατηγορηθεί ότι αντί να κινείται με γνώμονα την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στον Τύπο, υποκινεί ή ανέχεται αδιέξοδες και τυφλές επιλογές, που θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε μπούμεραγκ και να φέρουν τον κ. Τσίπρα σε θέση «απολογούμενου».