από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 
 

Δ. Κουτσούμπας: Ο «αυστηρός» νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκαν μία ημέρα νωρίτερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου - Ποιοι «αποστρατεύτηκαν» - ποιοι εισήλθαν στην νέα Κεντρική Επιτροπή
Δ. Κουτσούμπας: Ο «αυστηρός» νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Εδώ και πολλά χρόνια το όνομα του κ. Δ. Κουτσούμπα εμφανιζόταν ως ένα από τα «φαβορί» για την ηγεσία του ΚΚΕ όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου. Παρά την «διαμάχη» που είχε μέσω αρθρογραφίας στον «Ριζοσπάστη» με τον διαχρονικά κραταιό κομματικό παράγοντα του Περισσού κ. Δ. Γόντικα, στην πορεία υπήρξε προσέγγιση των δυο ανδρών και σταδιακά ο κ. Κουτσούμπας αποτέλεσε, όπως έδειξε και η εκλογή του στο ύπατο αξίωμα, την επιλογή εκείνη που συγκέντρωνε την πλήρη εμπιστοσύνη τόσο του κ. Γόντικα, όσο και της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, η οποία κατά καιρούς άφηνε σε στενούς κομματικούς κύκλους να εννοηθεί ότι ο κ. Κουτσούμπας θα είναι ο «διάδοχος».

Ωστόσο, οι διαφορετικές εσωκομματικές «στρατηγικές» σε επίπεδο μηχανισμών, αλλά και η αδιαμφισβήτητη παρουσία της κυρίας Παπαρήγα στο τιμόνι του κόμματος, παρέπεμπαν το θέμα στο μέλλον. Ο ίδιος, όπως λέγεται, φρόντιζε όλο αυτό το διάστημα να μην εμπλέκεται σε «ομαδοποιήσεις».

Τον ακολουθεί η φήμη του «αυστηρού» κομματικού στελέχους, απόλυτα προσηλωμένου στις κομματικές αρχές. Από τις αδυναμίες του θεωρούνται η μικρή δημοφιλία του εκτός του κομματικού ακροατηρίου καθώς είναι σχεδόν άγνωστος στην κοινή γνώμη και δεν διαθέτει ευρύτερα λαϊκά ερείσματα όπως οι προκάτοχοί του.

Στην πρόσφατη δημόσια διαμάχη με τους διαφωνούντες επιτέθηκε σε εκείνους που «πάντα κάτι εύρισκαν για να φρενάρουν επεξεργασίες του κόμματος (…) που θα το οδηγούσαν με σταθερή πυξίδα στην επαναστατική του τροχιά». «Αλλά είπαμε. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός, συνώνυμος του τυχοδιωκτισμού και της εμπάθειας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Από τα ισχυρά πρόσωπα που θα διαδραματίσουν ρόλο στη «νέα εποχή», είναι η κυρία Ελένη Μπέλλου, η οποία ήταν επικεφαλής των Επιτροπών Θέσεων - Προγράμματος, Καταστατικού και Προτάσεων του Συνεδρίου.

Δεν αποκλείεται να διαδεχθεί τον κ. Κουτσούμπα στην θέση του επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, που ουσιαστικά ελέγχει όλο το κόμμα. Οι γνωρίζοντες περιγράφουν το νέο τοπίο ως μια άτυπη «δυαρχία».

Επίσης, η κυρία Παπαρήγα, αν και αποχώρησε μετά από 22 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος, αναμένεται να παίξει δραστήριο ρόλο παραμένοντας πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ (ο κ. Κουτσούμπας δεν είναι βουλευτής).

Οι «αποστρατείες» - Εκτός ΚΕ Χαλβατζής, Μαυρίκος, Τζιαντζής


Εν τω μεταξύ, 20 μέλη της απελθούσης Κεντρικής Επιτροπής δεν επανεξελέγησαν στο νέο όργανο. Μεταξύ αυτών το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έθεσε υποψηφιότητα. Φέρεται μάλιστα να είναι ένας εκ των δυο που δεν ενέκριναν τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος με αιχμή την αντιπαράθεση που υπήρξε για την πορεία της Τυποεκδοτικής Α.Ε.

Πέραν του κ. Χαλβατζή δεν επανεξελέγη το γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, πρώην βουλευτής του κόμματος, κ. Γ. Μαυρίκος καθώς και άλλοι συνδικαλιστές όπως ο κ. Κ. Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών, κ. Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, αλλά και ο κ. Π. Μεντρέκας, στέλεχος του Γραφείου Τύπου, όπως και ο γνωστός «εκλογολόγος» του ΚΚΕ κ. Μ. Αγγουράκης, οι κυρίες Αιμιλία Αγκαβανάκη, Σούλα Βλισίδου και Ελένη Κοτούπα, οι κκ. Φ. Γεωργουδάκης, Θ. Γουλής, Ι. Χώτος, Λ. Χατζηπαυλίδης, Δ. Κρεωνάς, Π. Σοφός, Κ. Σταμπολίδης, η συνδικαλίστρια κυρία Χριστίνα Τσεντούρου, ο κ. Χρ. Κολοβός, αλλά και το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου εκ της αντιδικτατορικής γενιάς κ. Θ. Τζιαντζής, όπως και το επίσης πρώην μέλος του ΠΓ και άλλοτε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» κ. Τ. Τσίγκας.

Σημειώνεται, ότι από 77 μέλη που είχε η απελθούσα ΚΕ, ο αριθμός των μελών του ανώτατου οργάνου μειώθηκε σε 63 (- 14).

Μεταξύ, των νέων μελών της ΚΕ είναι οι βουλευτές κκ. Ι. Γκιόκας, Ν. Καραθανασόπουλος, αλλά και στελέχη όπως οι κκ. Π. Αλέπης, Κ. Μπασδέκης κ.ά.

Η βραδυνή εκλογή

Οι πληροφορίες του Βήματος τελικά επαληθεύτηκαν. Ολοκληρώθηκαν άρον - άρον μία ημέρα νωρίτερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον κ.  Δημήτρη Κουτσούμπα σύμφωνα με ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Η απερχόμενη γραμματέας κυρία Αλέκα Παπαρήγα συμπλήρωσε 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος υπερβαίνοντας προ πολλού την μακρά θητεία του ο Χ. Φλωράκη (διετέλεσε γενικός γραμματέας επί 17 συνεχόμενα χρόνια) και πλησιάζοντας τον χρόνο - ρεκόρ του Ν. Ζαχαριάδη (ήταν γραμματέας επί 25 χρόνια παρότι από το 1936 έως το 1945 ήταν φυλακισμένος χωρίς όμως να αντικατασταθεί).

Ποιος είναι ο νέος γγ του ΚΚΕ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που εκλέχθηκε νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου του 1955.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνιο του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Σπούδαζε και εργαζόταν παράλληλα σε διάφορες δουλειές για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του. Με τον ερχομό του στην Αθήνα, έρχεται σε επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβριο του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974.

Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας. Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.

Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάιο του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.

Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά την διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Τον Δεκέμβριο του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Στο 15ο Συνέδριο (Μάιος του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.

Στο 16ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Στο 18ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ. Στο 19ο Συνέδριο (Απρίλιος 2013) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Η απερχόμενη ΚΕ του ΚΚΕ (είχε εκλεγεί στο 18ο Συνέδριο το 2009) είχε 77 μέλη. Η νέα ΚΕ που εκλέχτηκε στο 19ο Συνέδριο έχει 63 μέλη. Αυτοί που εκλέγονται είναι (με αλφαβητική σειρά) :
1. Αβραμόπουλος Κώστας, 2. Αλέπης Πέτρος, 3. Αρβανιτάκης Δημήτρης, 4. Αρβανιτάκης Διονύσης, 5. Βαγενάς Ελισσαίος, 6. Βαρδαλής Σάκης, 7. Γκιόκας Γιάννης, 8. Γκιώνης Θέμης, 9. Γόντικας Δημήτρης, 10. Δημουλάς Τηλέμαχος, 11. Ζάχαρης Δημήτρης, 12. Ζιώγας Κώστας, 13. Ηλιόπουλος Παναγιώτης, 14. Κανταρτζής Αχιλλέας, 15. Καπέτη Θεανώ, 16. Καραθανασόπουλος Νίκος, 17. Κατροδαύλη Ελένη, 18. Κατσώτης Χρήστος, 19. Κουμπούρης Δήμος, 20. Κουρκούνης Νίκος, 21. Κουτσούμπας Δημήτρης, 22. Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, 23. Κωτσαντής Σήφης, 24. Λαμπρινού Μαρία, 25. Λουκάς Στέφανος, 26. Λυμπερίδης Ζήσης, 27. Μαΐλης Μάκης, 28. Μαμάης Βασίλης, 29. Μανουσογιαννάκης Γιάννης, 30. Μανωλάκου Διαμάντω, 31. Μαρίνος Γιώργος, 32. Μαρούδας Ρίζος, 33. Μηλιαρονικολάκη Ελένη, 34. Μπασδέκης Κώστας, 35. Μπάτσικας Κώστας, 36. Μπέλλου Ελένη, 37. Μπούτας Βαγγέλης, 38. Νταγκουνάκης Γιώργος, 39. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, 40. Παντελάκη Ελπίδα, 41.Παπαδάκης Κώστας, 42. Παπαδόπουλος Μάκης, 43. Παπαλεωνίδας Δημήτρης, 44. Παπαρήγα Αλέκα, 45. Παπασταύρου Κύριλλος, 46. Παρασκευάς Κώστας, 47. Παφίλης Θανάσης, 48. Πέρρος Γιώργος, 49. Πρωτούλης Γιάννης, 50. Ράζου Λουίζα, 51. Σκιαδιώτης Γιώργος, 52. Σοφιανός Νίκος, 53. Τασιούλας Γιάννης, 54. Τζαβάρας Δημήτρης, 55. Τζίμας Θανάσης, 56. Τούσσας Γιώργος, 57. Τσατσούλη Τασία, 58.Τσιαπλές Τάσος, 59. Τσιμπόγλου Σάββας, 60. Φειδάκη Καίτη, 61. Χαρίτος Γιώργος, 62. Χιώνης Θοδωρής, 63. Χριστάνης Νίκος.

Δεν εξελέγησαν 21 παλιά μέλη:
1. Αγγουράκης Μπάμπης (ευρωβουλευτής), 2. Αγκαβανάκη Αιμιλία, 3. Βλισίδου Σούλα, 4. Γεωργουδάκης Φίλιππος, 5. Γουλής Θόδωρος, 6. Κολοβός Χρήστος, 7. Κοτούπα Ελένη, 8. Κούτρας Θόδωρος (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ), 9. Κρεωνάς Δημήτρης, 10. Λιαπάτης Κώστας (οδηγός στη ΦΑΓΕ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών), 11. Μαυρίκος Γιώργος (συνδικαλιστής - πρώην βουλευτής), 12. Μεντρέκας Παναγιώτης, 13. Παναγής Γιάννης, 14. Σοφός Παναγιώτης, 15. Σταμπολίδης Κώστας, 16. Τζιαντζής Θόδωρος (ιστορικό στέλεχος - μέλος του ΠΓ ώς το 18ο Συνέδριο), 17. Τσεντούρου Χριστίνα, 18. Τσίγκας Τάκης (διευθυντής του 902), 19. Χαλβατζής Σπύρος (ιστορικό στέλεχος, βουλευτής, μέλος του ΠΓ ώς το 18ο Συνέδριο - δεν έθεσε υποψηφιότητα), 20. Χατζηπαυλίδης Λευτέρης, 21. Χώτος Γιάννης.

Στη νέα Κ.Ε.Οικονομικού Ελέγχου εκλέγονται οι: 1. Βλόντζος Θανάσης, 2. Κακουλίδου Χρύσα, 3. Κροκίδη Λίνα, 4. Κολοβός Χρήστος, 5. Νάνος Γιώργος, 6. Παναγής Γιώργος, 7. Χώτος Γιάννης.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον-άρον ολοκληρώνεται το Σάββατο -αντί την Κυριακή- το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ 
Συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες του συνεδρίου το ΚΚΕ υποστηρίζει το γραφείο Τύπου 
Αρχισε με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ 
ΚΚΕ: Συνέδριο «εκκαθάρισης» 
Αλέκα: Κριτική στο ΚΚΕ κατόπιν... συμφωνίας 
Δίχως νέα πρόσωπα το «Πολιτμπιρό» του ΚΚΕ 
ΚΚΕ: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ομιλία του Δ. Κουτσούμπα 
Εκλέχθηκαν τα μέλη της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ 
Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολιτικές κωλοτούμπες 
Δ. Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν δυνάμεις να συνεργαστούν με το ΚΚΕ 
 
 
σχόλια (173)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΡΟΖ | 25/04/2013 01:20
  ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ 200 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ.ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΙ. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΖΙΩΓΑ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΟ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟ ΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση152
   
   
  ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΚΕ | 25/04/2013 01:05
  ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΡΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ...ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση143
   
   
  Περισσός | 18/04/2013 14:09
  Δώστε μας το κτήριο του Περισσού, η Κουμουνδούρου πια δεν μας χωράει!!!
  Left Now!
  απάντηση627
   
   
   
  Ellinika Zompi | 16/04/2013 05:00
  Myrizei navfalini alli mia fora. Mono stin Ellada yparxoune grafiotites san to KKE.
  Ellinas
  απάντηση1327
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ένα πιάτο που τρώγεται ΚΡΥΟ... | 16/04/2013 00:25
  Όταν είχατε υποσχεθεί στον πατερούλη ότι θα μας σβήσετε, δεν περιμένατε ότι την ταφόπλακα θα σας την βάζαμε τόσο γρήγορα, ε; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ! Θα είστε εκτός Βουλής σε 2 χρόνια και θα μας βλέπετε να κάνουμε την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα. Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ!!! Αβάντι ο πόπολο....
  Ανανεωτικός
  απάντηση332
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ε οχι ντε | 15/04/2013 23:43
  επαγγελματικά στελέχη του αντικομμουνισμού, η χολή σας δεν έχει όρια.... οποιος και να βγαινε τα ιδια και χειρότερα θα λέγατε........γιατι το προβλημα σας είναι ότι το κκε δεν άλλαξε στρατηγική, δεν ξεπούλησε τον λαό... και ούτε πρόκειται να το κάνει. δεν σας κάνει τη χάρη να γίνει σαλαμάνδρα που αλλάζει χρώμα κάθε τόσο και λιγάκι, ούτε υπηρέτης των αστών. περήφανα παλεύει για την υπόθεση της εργατικής τάξης, αυτής που στο τέλος θα σηκώσει κεφαλι
  violeta
  απάντηση3310
   
   
   
  Χαμογέλα κύριε Γραμματέα χαμογέλα | 15/04/2013 22:15
  Αύριο που θα κολλήσουνε τη μάπα σου στο ριζοσπάστη, και όταν πάνε οι ψαράδες να τυλίξουνε τις γόπες στην ψαρόσκαλα, μολις αντυκρίσουν αυτή την τρομακτική φάτσα θα τρομάξουνε και θα ξαναφουντάρουν στη θάλασσα. Αυτός ο ριζοσπάστης πλέον ούτε για ειδικές ανάγκες κάνει ούτε για περιτύλιγμα στην ψαροκάσέλα… Χαμογέλα κε Γραμματέα, βαλε λίγο χρώμα στην κουμουνιστική σου ζωή.
  Γκοβότσος
  απάντηση1326
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αντιπροσώποι | 15/04/2013 21:01
  Ο νεος γ.γ. εκτος απο τισ απολύσεις στον Ριζοσπάστη, θα ειναι αυτος που θα βγάλει τελικα το ΚΚΕ απ την Βουλή ?? Το 4,5% του 2012 φανταζει τεραστιο σήμερα για τους εν Ελλαδι Αντιπροσώπους εργοστασίου ...που εχει δια παντος κλείσει!!!
  Καλλινικος
  απάντηση818
   
   
  Θα επιπλεύσει; | 15/04/2013 19:53
  Κατά τη γνώμη μου ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ έχουν έναν, σχετικά εύκολο, στόχο. Να επιπλεύσει το ΚΚΕ, παίρνοντας τουλάχιστον 3% στις επόμενες εκλογές. Από κει και πέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση, είτε όχι, η πελατεία του (του ΣΥΡΙΖΑ) θα συρρικνωθεί και μέρος της θα πάει πίσω στο ΚΚΕ. Ε, αν δεν πάρει ούτε 3%, θα γίνει γρήγορα το 20ο Συνέδριο και ο Κουτσούμπας θα περάσει γρήγορα στη λήθη. Όλα αυτά δεν έχουν καθόλου να κάνουν με το αν έχει δουλέψει ή είναι ραχατλής, αν έστειλε το παιδί του στη γερμανική σχολή ή στη σχολή μαιών κλπ.
  Κουροπάτκιν
  απάντηση714
   
   
   
  Όλα για το κίνημα! | 15/04/2013 19:13
  Είμαι χαρούμενος που υπάρχει ένα κόμμα το οποίο όσο και να προσπαθούν να το λερώσουν τρώνε τα μούτρα τους. Η εκλογή νέου γραμματέα δεν είναι είδηση για τα κουτσομπολιά σας! Το ΚΚΕ δεν άλλαξε την στρατηγική του, δεν πούλησε τα ιδανικά του και παραμένει στο πλευρό αυτών που αξίζουν τον κόσμο ολόκληρο. Το ΚΚΕ λέει στον κόσμο αυτά που ΠΡΕΠΕΙ και όχι αυτά που ΘΕΛΕΙ να ακούσει. Αυτό του στοίχησε.. Βλεπεις, η ΑΛΗΘΕΙΑ στον κόσμο των κερδων πληρώνεται.. Όσο για τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σιδεροκέφαλος!!
  Agrypnos_frouros
  απάντηση2611
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ειλικρινείς ευχές. | 15/04/2013 17:12
  Εύχομαι ειλικρινά να βοηθήσει η εκλογή του νέου γραμματέα στην ενίσχυση του ρόλου του ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα και τους πολιτικούς αγώνες. Χρειαζόμαστε όλοι μας ένα ισχυρό ΚΚ χωρίς ανασφάλειες, πρωτοπόρο δύναμη στις κοινωνικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Χρειαζόμαστε ένα ΚΚ ανοιχτό σε συνεργασίες που εξυπηρετούν την επιβίωση όλων μας, δίχως παραχωρήσεις που αλλοιώνουν τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του νέου γραμματέα.
  ζακυνθινος
  απάντηση4718
   
   
   
  Ο φονταμενταλισμός και ο φανατισμός | 15/04/2013 16:29
  Δεν είναι χαρακτηριστικά της θρησκείας μόνο. Κι άλλοι διαβάσαμε μαρξ και μας άγγιξε αλλά δε ταχθήκαμε με απολιθώματα. Μόνο προοδευτικό δεν είναι το ΚΚΕ. Οι ίδιοι οι επαναστάτες και οι διανοητές που έταξαν τα προτάγματά του μόνο με αυτό και τη ΧΑ δε θα ήταν αυτές τις μέρες. Τώρα αν νομίζει κανείς ότι φέρει κάποια ελπίδα για τη χώρα ένα κόμμα που ακόμα και σε πιο πολιτισμένους και δουλεμένους λαούς, δυστυχώς δεν έφερε τα αναμενόμενα, πλανάτε πλάνην οικτρά. Αλλά και που τα λέω αυτά τα απλά και προφανή, έχει καμμιά σημασία, η κακία ΕΕ του κεφαλαίου πάλι τους πλήρωσε 1εκ. εν μέσω κρίσης ως κόμμα, και ο "αγώνας" συνεχίζεται. Σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν έχει αντίκρισμα πια.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2453
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Κουτσούμπας... | 15/04/2013 15:04
  ...ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα.
  Δεύτερη κατανομή
  απάντηση4457
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα | 15/04/2013 14:28
  ΝΑΙ κύριοι, το μέντιουμ Κούτσουμπας έβλεπε 40 χρόνια μπροστά. Οταν μπήκε στην αντι-ΕΦΕΕ και οργανώθηκε σε μια παράνομη οργάνωση, όταν τύπωνε παράμονες προκυρήξεις ο άνθρωπος ήξερε ότι κάποτε θα γίνει γραμματέας του ΚΚΕ. Τι να λέμε τώρα. Η χούντα θα έπεφτε το '74, σίγουρα ποτέ ξανά το κόμμα δεν θα έβγαινε παράνομο (ασχέτως αν το 1982 είχανε κάψει αρχειακό υλικό γιατί ετοιμαζόταν πραξικόπημα να ξαναγίνει), και ο Δημητράκης θα απολάμβανε την καρέκλα του στον Περισσό στα 50 του χρόνια. Έσυ αν είχες τέτοια ευκαιρία θα καθόσουνα ούτε 1 ούτε 2 αλλά 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ στη Νομική να πάρεις ένα πτυχίο όταν θα ήξερες ότι σε 40 χρόνια το ΚΚΕ θα σε έκανε γραμματέα και θα πνιγόσουνα στα λεφτά; Μα κορόιδο είσαι;
  Ale3andros
  απάντηση4525
   
   
   
  Σιδεροκέφαλος | 15/04/2013 14:27
  Σίγουρα το εξασφάλισαν το 2% στις επόμενες εκλογές εκεί στον Περισσό, αλλά μάλλον δεν τους νοιάζει, υπάρχουν για να υπάρχουν όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για την ιδεολογία, εξάλλου η Αλέκα το έλεγε και το ξανάλεγε, αν δεν καταλάβει ο λαός να κάνει την επανάσταση!!!! εμείς τι να κάνουμε. Σωστή, με το ζόρι, δεν γίνεται.
  KK4ever
  απάντηση3636
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Επαγγελματίας. | 15/04/2013 14:17
  Άλλος ένας επαγγελματίας που στην εταιρεία που εργαζόταν ανέλαβε την αντίστοιχη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου . Γιατί το ΚΚΕ ,ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ακριβώς ο Δ.Σ. της εταιρείας «ΚΚΕ ΑΕ».
  ale. (ο ανορθόγραφος)
  απάντηση5869
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  εχουν ξαμοληθει ολα τα τρολ της τρικοματικης και θαβουν τον Κουτσουμπα.... | 15/04/2013 13:49
  θελει μεγαλη εργασιακη εμπειρια ενας ανθρωπος που ο πατερας του ηταν εξοριστος για να καταλαβει τη σαπιλα του συστηματος?εξαλλου ολοι αυτοι που κυβερνησαν τοσα χρονια ειχαν εργαστει ε?ξεχνουν οτι τα επαγγελματικα στελεχη του ΚΚΕ αμοιβονται με το μισθο του μεσου εργατη. εδω εκραζαν την Αλεκα με τα 650 ευρω καταθεσεις οταν ολοι οι αλλοι πολιτικοι εχουν εκατομμυρια σε καταθεσεις και ακινητα!στηριζουν εδω και 40 χρονια το καθε κολεγιοπαιδο τυπου ΓΑΠ,Σαμαρα και εχουν αποψη για εναν που με εξοριστο πατερα ηρθε στην αθηνα εργαζονταν και σπουδαζε μπηκε στην παρανομη ΚΝΕ επι χουντας συμμετειχε στην εξεγερση του πολυτεχνειου χωρις να εξαργυρωσει με αξιωματα κ φραγκα αυτο τον αγωνα ποτε του οπως αλλοι
  καντε μας τη χαρη
  απάντηση7939
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ούτε αυτός | 15/04/2013 13:48
  Ούτε αυτός(όπως η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού δυναμικού της χώρας) έχει προϋπηρεσία στην πραγματική οικονομία. Επαγγελματικό στέλεχος από τα 20 του χρόνια.
  ΙΔΜ
  απάντηση5352
   
   
   
  Κομματικό πτυχίο | 15/04/2013 13:27
  Σπούδαζε και εργαζόταν παράλληλα σε διάφορες δουλειές για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του. Δηλαδή η εργασία ώς κούριερ ή ντελίβερι μποϊ θεωρείται εργασιακή εμπειρία; Εργάστηκε σε καπιταλιστική επιχείρηση για να δει από κοντά τα εξαντλητικά ωράρια τους χαμηλούς μισθούς και την εκμετάλλευση; Σέβομαι απόλυτα τις διώξεις των γονιών του αλλά μάλλον είναι παιδί του σωλήνα μη έχοντας καμία επαφή με την πραγματικότητα, μου θυμίζει την επισήμανση που έκανε ο Φωτόπουλος στην ταινία Θανασάκης ο πολιτευόμενος για το αν με μοναδικό εφόδιο το πτυχίο του ο Θανασάκης μπορούσε να γίνει μέχρι και πρωθυπουργός.
  Κυριάκος
  απάντηση3456
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-