Σε λεπτό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και επιθυμία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των πιστωτών, ώστε να αρχίσει η κυβέρνηση να κινείται και σε άλλους ρυθμούς, αφού τα προβλήματα της καθημερινότητας κτυπάνε συνεχώς καμπανάκι κινδύνου!

Υπό τη σκιά των αρνητικών παρενεργειών του ναυαγίου στη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας με Eurobank, αυτή τη στιγμή, η μόνη σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει με την τρόικα είναι για την απομάκρυνση υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Ο Πρωθυπουργός που είναι αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα λήξει θετικά για την ελληνική κυβέρνηση και δίνει έμφαση στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα για τους πολίτες, επιθυμεί να εισέλθει τάχιστα η κυβέρνηση σε ένα πιο δημιουργικό κύκλο.

«Η συνεχής συζήτηση για την τρόικα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν έχει κουράσει και δημιουργεί παρενέργειες» αναφέρει κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης που διαπιστώνει ότι υπάρχουν και θετικά σημεία στη διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, που πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου να αναδείξει άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ξεκινήσει τα επόμενα εικοσιτετραώρα μια επικοινωνιακή «καταιγίδα» για να προβληθούν τα όποια θετικά της διαπραγμάτευσης, έχοντας ως στόχο να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενημέρωση των πολιτών για τα σημεία της συμφωνίας που θα είναι ωφέλιμα για τους ίδιους και θα τους ανακουφίσουν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, καθώς υπάρχουν και σχετικές εισηγήσεις, να προβληθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κάτι που δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που στη συνάντησή του με την τρόικα την περασμένη Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, έθεσε με ένταση την άποψη ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα, γιατί δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία και υπονοώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει κυριολεκτικά τις… πύλες της Κολάσεως και θα προκαλέσει πολλαπλές αρνητικές παρενέργειες για την κυρίαρχη πολιτική τάξη.

Εξάλλου, κρίνεται ότι υπάρχουν και θετικές ειδήσεις από την πολυήμερη διαπραγμάτευση με την τρόικα που δεν πρέπει να χαθεί από τον ανεμοστρόβιλο των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης που, όπως λένε από την κυβέρνηση, δημιουργεί κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν από την κυβέρνηση, ότι θετικές ειδήσεις, εκτός από τη συμφωνία για τη μη λήψη νέων επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων, είναι οι 48 δόσεις για την εξόφληση οφειλών προς εφορίες και Ταμεία, η πιθανή συμφωνία (υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα, αλλά αισιοδοξούν ότι θα κλειδώσει) για ρυθμίσεις σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και το μειωμένο τέλος στα ακίνητα.