Το απόγευμα της Παρασκευής λίγο πριν από τις 7 ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα η οποία και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9μμ

Σύμφωνα με κορυφαίο οικονομικό στέλεχος του υπουργείου ΟΙκονομικών, όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με κύκλους από το υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχουν πεισθεί για την ανάγκη συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank οι τροικανοί.

Όπως μεταδίδεται από τους ίδιους κύκλους το ζητούμενο είναι οι συνέργειες από το deal Εθνικής-Eurobank να αποδώσουν και να μην απαιτηθούν άλλα λεφτά για ανακεφαλαιοποίηση

Οι ίδιοι κύκλοι είπαν ότι για το χαράτσι η τρόικα εξετάζει εάν το κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Στο Δημόσιο υπάρχει σοβαρό θέμα. Δεν τους ικανοποιούν οι αριθμοί των αποχωρήσεων που τους έχει στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Μανιτάκης φέρεται να διαμήνυσε ότι όποιος κάνει τη διαπραγμάτευση ας βάλει και την υπογραφή του.

Επίσης, ανανεώθηκε για το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, ανανεώθηκε το «ραντεβού» του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η συνάντηση τρόικας – Σαμαρά

Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ προκειμένου να βρουν κοινούς τόπους σε ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείσουν πριν την 12 Απριλίου οπότε και θα συνεδριάζει το επόμενο Eurogroup

Οι συναντήσεις της τρόικας με Τράπεζες και Στουρνάρα

Στο μεταξύ νέα συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και για τέσσερις ώρες, ενόψει των επαφών με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Κύριε υπουργέ, θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο;

«Προς αυτό δουλεύουμε. Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες που είχαμε με την τρόικα».

Η δόση γιατί καθυστερεί, κ. υπουργέ;

«Γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει».

Υπάρχει κάτι νεότερο με τις τράπεζες;

«Όχι, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο».