Οι δηλώσεις των στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κκ Γ. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη για επαναφορά του κατώτατου μισθού προκάλεσαν έναν ακόμα γύρο αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π.Σκουρλέτης στη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ρωτήθηκε για το τι θα ισχύσει στο θέμα των απωλειών εισοδήματος, με δεδομένο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η αποκατάσταση, αλλά και η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ μπορούν να γίνουν μόνο αν η οικονομία βρεθεί στα επίπεδα του 2009.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάσε από την πλευρά του ότι όσο συνεχίζεται αυτή η κυβερνητική πολιτική, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η αποκατάσταση: «Εμείς ούτε διαθέτουμε το μαγικό ραβδί, για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά κυρίως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, κάθε μέρα που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο χειρότερα. Είναι ανυπολόγιστη αυτή η καταστροφή. Άρα και πιο δύσκολη η αποκατάσταση των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής».

Με αφορμή τη δήλωση αυτή του κ. Σκουρλέτη, αλλά και τις προηγούμενες δηλώσεις των κ.κ. Σταθάκη και Δραγασάκη η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει τις δηλώσεις Τσίπρα στις 15 Νοεμβρίου 2012 κατά την επίσκεψή του στη Λάρκο: «[…] το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

Και καταλήγει η ΝΔ: «Προφανώς, με τις σημερινές παραπομπές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης πέτυχε το στόχο του: Να αποδείξει ότι ο αρχηγός του είναι είτε ψεύτης, είτε αφελής. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι αφελής, γιατί πλέον τους έχει καταλάβει.»