Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου προκάλεσε το ρεπορτάζ του BHMAgazino, με τίτλο «Πώς έπεσε ο Γιώργος», στο οποίο γίνεται αναφορά για «παλινωδία» του κ. Βενιζέλου σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα. «Δεν υπάρχει μεταστροφή, ήμουν πάντα εναντίον της ιδέας του δημοψηφίσματος. Δεν ήμουν ενήμερος (για την πρόθεση του Γ.Παπανδρέου), παρά μόνο όταν τέθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο Ευ.Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της στάσης του, λέγοντας: «Προσπάθησα να διασώσω την υπόσταση της χώρας και της κυβέρνησης», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν δεν είχε τεθεί θέμα δημοψηφίσματος ο Γ.Παπανδρέου «πιθανότατα θα ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για την συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη, ούτε στην παρούσα συγκυρία, σημειώνοντας: «Δεν είναι μέσα στην προγραμματική σύγκλιση, δεν είναι στο τραπέζι».

«Όποιος θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ας το κάνει»

Ερωτηθείς για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και την απροθυμία ορισμένων κορυφαίων στελεχών να συμμετέχουν στην προσπάθεια, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Δεν με ενοχλεί τίποτα. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες μετά την ήττα. Πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι μαζί στη βάση για να την μεγαλώσουμε. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς στις νέες συνθήκες».

Ειδικότερα, απαντώντας στη φημολογία περί πρόθεσης στελεχών να δημιουργήσουν νέο κόμμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Όποιος θέλει να κάνει κόμμα μπορεί να κάνει. Όποιος θέλει να κατέβει στο λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, αν το κάνει. Όποιος έχει πρόβλημα ταυτότητας, αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται. Υπάρχουν τόσοι νέοι που συντάσσονται στην καινούρια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ».

.