Τη συγχώνευση της Helexpo ΑΕ και της ΔΕΘ ΑΕ, καθώς και την κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθήνας – Πειραιά και Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες συζήτησε την Πέμπτη η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Η διυπουργική ακόμη αποφάσισε την κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και τη συγχώνευσή του με τον ΟΑΕΔ.

Επίσης, συγχωνεύονται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού, το Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομίας και το Εθνική Χαρτοθήκη με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ακόμη, συγχωνεύονται το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών με το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων.

Τα μέλη της διυπουργικής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου, καθώς και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιοργάνωση υπηρεσιών και δομών της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου συμμετείχαν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Ξυνίδης, Ντίνος Ρόβλιας και Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.