Την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν τέλος Απριλίου διατυπώνει σε στενούς συνεργάτες του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) κ. Φ. Κουβέλης , με βάση τη συζήτηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, η οποία διήρκεσε 1 ώρα και 5 λεπτά.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και, όπως αναφέρουν από το επιτελείο του κ. Κουβέλη, ο υπουργός Οικονομικών εξέπεμψε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του PSI. O κ. Βενιζέλος δεν έθεσε στον κ. Κουβέλη θέμα εγγυήσεων και υπογραφής για μετεκλογική δέσμευση σχετικά με την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης του εξήγησε γιατί η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, τονίζοντας τη διαφοροποίησή του κυρίως ως προς τα επαχθή μέτρα που επιβάλλονται στην κοινωνία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών με ενημέρωσε αναφορικά με την εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με το Eurogroup και συνολικότερα για την ευρωζώνη. Επανέφερα τις αντιθέσεις μας και τις αντιρρήσεις μας αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση και όλα εκείνα τα οποία τη συγκροτούν, ειδικότερα σε σχέση με τα εξαιρετικά επαχθή, ανηλεή μέτρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας . Επεσήμαινα για ακόμη μια φορά ότι η πορεία της χώρας πρέπει να αναζητείται προς την κατεύθυνσης της ανάπτυξης και της διερεύνησης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της υπογραφής σχετικά με την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης απάντησε :
«Δεν μου ζητήθηκε, αλλά αν μου ζητηθεί η άρνησή μου είναι δεδομένη. H χώρα έχει τη θεσμική της λειτουργία, έχει τους θεσμούς της δημοκρατίας και αυτοί οι θεσμοί είναι ο μόνος συνομιλητής και με την Ευρώπη και γενικότερα».