από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 
 

Το Βατερλώ του Λοβέρδου και το παρασκήνιο της καταψήφισης

Η επιμονή του υπουργού Υγείας και οι κυβερνητικές παραινέσεις να κάνει πίσω
Το Βατερλώ του Λοβέρδου και το παρασκήνιο της καταψήφισης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στην επιμονή του υπουργού Υγείας κ. Αν. Λοβέρδου να μην κάνει πίσω, προσέκρουσαν οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν ακόμη και ενδοκυβερνητικά ώστε να μην επιμείνει στην ψήφιση τώρα της επίμαχης διάταξης για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες επιχείρησαν έως την ύστατη στιγμή να μεταπείσουν τον κ. Λοβέρδο προκειμένου να μην εμμείνει στην θέση του, αλλά φέρονται να εισέπραξαν την σθεναρή άρνησή του. «Ή εγώ ή η ρύθμιση», ήταν η αμετακίνητη θέση του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια στάση τήρησε και στην Ολομέλεια όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και παράγοντες του κόμματός του, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, του πρότειναν να φέρει την διάταξη άμεσα σε επόμενο νομοσχέδιο: «Με τίποτα δεν δέχομαι να πάρω πίσω μια ρύθμιση που βοηθάει και δεν βλάπτει», είπε, διευκρινίζοντας ότι η μόνη υποχώρηση που θα μπορούσε να κάνει ήταν να μην συμπεριληφθεί και η προσθήκη της τελευταίας στιγμής που έκανε πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, πυροδοτώντας τις γνωστές αντιδράσεις. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες ήταν αποφασισμένος να μην υποχωρήσει παρά το προσωπικό πολιτικό ρίσκο που ανελάμβανε.

Η εξέλιξη είναι γνωστή. Τριάντα βουλευτές του ΠαΣοΚ επέλεξαν το «παρών» και εννέα καταψήφισαν την διάταξη, ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» και ο ΛΑΟΣ καταψήφισε, όπως άλλωστε και τα κόμματα της Αριστεράς. Έτσι επί συνόλου 253 ψηφισάντων επί του επίμαχου άρθρου 29 μόλις 101 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 65 «κατά» και 87 «λευκά», με αποτέλεσμα να μην περάσει και ο κ. Λοβέρδος να υποστεί πολιτική ήττα.

Βενιζέλος: «Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό»

Ήταν τέτοιο το κλίμα που δημιουργήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠαΣοΚ είτε καταψήφιζαν είτε δήλωναν «παρόντες» κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε προκαλέσει το ΚΚΕ επί των έντεκα άρθρων του πολυνομοσχεδίου, που ο κ. Λοβέρδος έφυγε από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. προκλήθηκε μεγάλη αμηχανία και εκνευρισμός μεταξύ των υπουργών που παρευρίσκοντο. Η πιο δραματική στιγμή ήταν όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος πλησιάζει το προεδρείο όπου βρίσκονται οι ψηφολέκτες και ακούγεται στο επίμαχο βίντεο να λέει: «Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό να ξέρει τι θα κάνει, αν έχει πλειοψηφία ή δεν έχει»!

Μάλιστα μετά από ένα-δυο λεπτά, ενώ συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, όρθιος δίπλα στα υπουργικά έδρανα ακούγεται η φράση: «…υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί», χωρίς ωστόσο να γίνεται κατανοητό σε ποιον αναφέρεται.

Η επίμαχη διάταξη

Ποια ήταν όμως η επίμαχη διάταξη και η νομοτεχνική προσθήκη της που κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λοβέρδο και καταψηφίστηκε; Την περασμένη εβδομάδα κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, προστέθηκε διάταξη η οποία προέβλεπε η εξής προσθήκη στο σχετικό άρθρο 36 του ν.3918/2011: «Φαρμακοποιοί, οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε στην παραπάνω διατύπωση τις φράσεις: «κατόπιν επιλογής τους», «επιθυμούν να», καθώς και την φράση «όπως αυτό προσδιορίζεται από τη νομοθεσία και την εκάστοτε ισχύουσα υπουργική απόφαση». Έτσι η παράγραφος διαμορφώθηκε ως εξής: «Φαρμακοποιοί οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, επιθυμούν να εργάζονται πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασία, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη νομοθεσία και την εκάστοτε ισχύουσα υπουργική απόφαση, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Η παρέμβαση Καστανίδη

Κατά την επεισοδιακή συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Χ. Καστανίδης εισηγήθηκε να αφαιρεθεί η λέξη «αυτοδικαίως» και να προστεθεί «μετά από απόφαση του οικείου περιφερειάρχη η πέραν του καθοριζομένου ωραρίου εργασία, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη νομοθεσία και την εκάστοτε ισχύουσα υπουργική απόφαση». Όπως είπε, αιτιολογώντας την πρότασή του, ο οικείος περιφερειάρχης εμφανίζεται έτσι να δίδει με την εγγύηση του κράτους την πρόταση για ωράριο πέραν του καθοριζομένου και όχι να νομιμοποιείται μόνο με την δήλωσή του ο φαρμακοποιός να ανοίγει το φαρμακείο του όποτε θέλει.

Μάλιστα, όπως έλεγαν βουλευτές που δεν στήριξαν την επίμαχη διάταξη, η πρόταση Καστανίδη θα βοηθούσε να ξεπεραστεί η διελκυστίνδα που προκλήθηκε, ενώ δεν έκρυβαν ότι με την αρνητική ψήφο τους έστειλαν και ένα «προσωπικό μήνυμα» προς τον κ. Λοβέρδο. Υποστηρίζουν δε ότι αν ο υπουργός Υγείας επαναφέρει την διάταξη ως έχει, «τότε και πάλι δεν θα την στηρίξουμε».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Λοβέρδος: Οι βουλευτές έμαθαν εγκαίρως την τροπολογία περί φαρμακείων 
Ρελάνς Λοβέρδου για την καταψήφιση των μέτρων για τα φαρμακεία 
 
 
σχόλια (40)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ελληναρες | 28/01/2012 11:36
  Στην γερμανια τα φαρμακεια ειναι ανοιχτα μεχρι τις εννια το βραδι το ξερω γιατι ζω εκει στην γερμανια τα φαρμακεια δεν ειναι ενα κλειστο επαγγελμα το ξερω γιατι ζω εκει. Στην γερμανια οι γερμανοι θελουν τα φαρμακεια να τα κανουν να ειναι μεχρι και τις δωδεκα ηωρα ανοιχτα γιατι για καποιους δεν τους βολευει μεχρι τις εννια. Στην γερμανια τα φαρκακεια ειναι και το σαββατο ανοιχτα. Εδω ομως την ελλαδα εμεις οι ελληνες οι μαλλον ελληναρες θελουμε να διαφερουμε απο ολο τον κοσμο σε αυτο τον πλανητη και τοτε μπορω και εγω σαν ελληναρας να ρωτησω αυτο ακριβως που ρωτησες και εσυ γιατι τα φαρμακεια να ειναι ανοιχτα ολη την ημερα. Δεν χρειαζετε γιατι αυτα που κανουν οι γερμανοι και γενικα ολες οι αλλες χωρες ειναι βερεσε εμεις κατι τετοια δεν θελουμε απαπαπα ουτε αποκρατικοποιησεις θελουμε ουτε ανοιχτα επαγγελματα θελουμε ουτε τιποτα μπορουμε να μεινουμε σας παρακαλω αυτο που ειμαστε ελληναρες. Δεν θελουμε νομους δεν θελουμε να πληρωνουμε φορους θελουμε οι ευρωπαιοι να μας δινουν λεφτα και εμεις να τα τρωμε αυτο θελουμε σαν ελληνες.
  Thats the real true
  απάντηση00
   
   
   
  πατριωτισμός! | 27/01/2012 13:04
  Η φάρμακο-συντεχνία θεωρεί πατριωτισμό εκ μέρους μας το να την αφήσουμε στην ησυχία τις με κέρδη 15%. Ο δικός τους πατριωτισμός που είναι?
  Vi.Ma
  απάντηση87
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ολοι οι εργαζομενοι ελευθερο ωραριο 24/7 | 27/01/2012 11:31
  Πειτε μου που ειναι το δικαιο. 12000 φαρμακεια να ειναι ανοιχτα καθε μερα, ολη μερα. 1 ανα 800 κατοικους. Δεν σας φτανουν. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. Λες και ειναι 1000 η 2000. Ε τοτε γιατι να μην εχουν και οι τραπεζες, οι δημοσιες υπηρεσιες,τα supermarket τα μαγαζια και ενα σωρο αλλες δουλειες ελευθερο ωραριο. Εκει δλδ δουλευουν ανθρωποι, ενω στα φαρμακεια δουλευουν ζωα ε? Ας απαντησει εστω και ενας.
  Tom
  απάντηση167
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Περί υποκρισίας | 27/01/2012 09:00
  Βλέπω πολλούς αναγνώστες να λένε για υποκρισία όσων καταψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Δεν είναι καθόλου υποκρισία, είναι ξεδιάντροπη και συστηματική προσπάθεια του ξεχαρβαλωμένου, παλιοκομματικού, πολιτικού συστήματος να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πελατείας του. Απόδειξη οτι υπερψήφισαν δεκάδες αντιλαικά και άδικα πολλές φορές μέτρα ενώ σ'αυτό που είναι το πιο απλό και δίκαιο στήλωσαν τα πόδια.
  Γιάννης Δήμας
  απάντηση89
   
   
   
  Είναι παληκάρι...... | 27/01/2012 08:30
  Καλά έκανε στην USA τα φαρμακεία είναι μέσα στα super market και πας με την συνταγούλα σου και παίρνεις οτι θέλεις και όποτε θες θυμάμαι in Las Vegas διανυκτέρευαν μάλιστα μέσα στα πολυκαταστήματα εδώ μας φάγανε τα ταμπού της συντεχνίας ρε ξυπνάτε φαντάσου τι κέρδος βγγάζουν αυτοί από το κλειστό επάγγελμα ...Είναι φλώροι όσοι δεν ψήφισαν ...
  ναδαλ
  απάντηση1011
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  απαράδεκτοι | 26/01/2012 23:44
  Απαράδεκτοι για άλλη μια φορά πολλοί από τους αντιπροσώπους μας.Ποιον προσπαθούν να ξεγελάσουν, νομίζουν ότι πεισθήκαμε ότι κάνουν αντίσταση ...Αντίσταση σε τι; Μην ανοίξουν τα φαρμακεία μερικές ώρες παραπάνω; Γιατί προσπαθούν να βάλουν ιδεολογικό μανδύα στην απόφασή τους να πάρουν θέση στον εσωκομματικό πόλεμο;Ας έχουν το θάρρος, τουλάχιστον, να είναι ειλικρινείς....
  Β.Π.
  απάντηση52
   
   
   
  το δογμα του σοκ | 26/01/2012 21:57
  απατεωνες στις σχολες που φοιτησατε σας μαθαινανε και επικοινωνιακα πως θα επιβαλλετε το νεοφιλελευθερισμο ακουστε λοιπον.χρησιμοποιειτε σαν προσχημα την ευκολοτερη προσβαση του καθενος σε ενα επαγγελμα αλλα ο σκοπος σας ειναι να απορρυθμισετε τη συγκεκριμενη αγορα υπερ των λιγων και εις βαρος των πολλων.γιατι ο καθενας μπορει να καταλαβει ποιος θα επικρατησει σε μια ελευθερη αγορα.φυσικα τα καρτελ σε βαθος χρονου.το ιδιο ισχυει και με το ωραριο .απαντηστε μου ποιον ευννοει οταν η διευρυνση του ωραριου απαιτει υψηλοτερο κοστος.καταλαβαινετε λοιπον τι θα επικρατησει και εδω.ειναι σαν να λεωοτι ειμαι ελευθερος μεσα σε μια ζουγκλα.αφου στη γωνια με περιμενει το λιονταρι.για ποια ελευθερια μιλαμε.ελευθερια παγιδα.αφηστε λοιπον τα αισχρα επιχειρηματα για τα περι δηθεν κοινωνικου συμφεροντος.το μικρο θελετε να φατε παιδια της σχολης του σικαγο.με αυτην την πολιτικη ενα πραγμα καταφερνετε .να οδηγειτε συντηρητικους πολιτες στα χερια του κκε
  εφιαλτης
  απάντηση119
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΑΚΕΛΕΙΟ | 26/01/2012 21:26
  Το μακελειό έγινε από τους συντρόφους του. Καλά να πάθει για να μάθει πρώτα να σκέφτεται τι πρέπει να λέει και μετά να ανοίγει το στόμα του.
  Μηνάς
  απάντηση1916
   
   
  θέλει φροντίδα ο άρρωστος | 26/01/2012 19:23
  Γιατί ασχολείσαι με ψυχασθενείς???
  ψυχίατρος
  απάντηση1910
   
   
   
  Υποκριτες! | 26/01/2012 19:02
  Οι υποκριτες 2 χρονια τωρα εχουν ψηφισει την μανα τους και τον πατερα τους,μνημονια,περικοπες,φορους χαρατσια,και τωρα κανουν την επανασταση τους καταψηφιζοντας το ωραριο των φαρμακειων...ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
  Νικολας
  απάντηση697
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ελεεινοί | 26/01/2012 18:32
  Δειλοί ψήφο-επαίτες αυτό είναι οι βουλευτές μας. Ελεεινά ερπετά μπροστά σε κάθε συντεχνία. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για τον λαό.
  Vi.Ma
  απάντηση497
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΣΥΓΚΡΥΟ | 26/01/2012 18:29
  Με πιάνει σύγκρυο και μόνο στη σκέψη πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος κάποια μέρα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας....Ευτυχώς στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει στην κάλπη να βρει την ψήφο του κι έτσι θα ησυχάσουμε μια και καλή απ'αυτόν.......
  Μάρκος Αυρήλιος
  απάντηση2830
   
   
   
  Γιατί να συντηρεί ο κοσμάκης το high life style των φαρμακοποιών? | 26/01/2012 18:06
  Walgreens, CVS, RiteAid, όπως επίσης φαρμακεία σε Walmart, Costco και Super Markets. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βραδυ, επτά ημερες την εβδομάδα. Ένα σωρό over the counter φάρμακα (και φυσικά όλα τα καλλυντικά) διαθέσιμα στο main super market 24/7. Ξυπνήστε ρέεε. Δεν μπορούν τα μπατιρημένα ταμεία να συντηρούν τους νταβατζήδες/φαρμακοποιούς και το 35% ποσοστό κέρδους τους. Ως ποτε θα πληρώνετε, κορόιδα ??
  SemnosKaiTapeinos
  απάντηση5822
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ή το τσιγάρο ή εγώ... | 26/01/2012 16:48
  ...θυμάστε το τραγουδάκι ? Στην περίπτωση του Λοβέρδου νομίζω απαντούμε " η ρύθμιση ! η ρύθμιση " !
  Βαθιά προβληματισμένος
  απάντηση37
   
   
  Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έχει είδη κλείσει | 26/01/2012 16:34
  Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών περιφρόνησε τον λαό και κατά συνεπεία έφερε τη χώρα σε αύτη την κατάσταση. Είναι ουτοπία να ζητάτε με αυτόν τον αγενή τρόπο τη συνέχιση της πολιτικής ανωμαλίας. Την απληστία σας διαβάστε τη στα , τα ακόμα τα κρύβετε επιμελώς αν και δεν είναι αόρατα. Κανένας πολίτης δεν θα ασχολιόταν με αυτά εάν παραγάγατε έργο και πολιτική εις όφελος της χώρας και του πολίτη. Αυτή τη στιγμή αποτελείτε επικίνδυνο απόστημα που το σώμα φυσικά θα αποβάλει. Επιλέξτε να φύγετε σεμνά και με αξιοπρέπεια - αν σας έχει απομείνει - χωρίς να προκαλείται. Για πολλούς από εσάς που έχετε ακόμα το θράσος της επανεκλογής, θα διαπιστώσετε ότι οι εκλογές αυτές θα αποβούν σε Βατερλό εξευτελισμού και δημόσιας αποπομπής.
  Θανασάκης ο πολιτευόμενος
  απάντηση1312
   
   
  Βατερλω | 26/01/2012 16:02
  Ομορφαντρα μουυυυυ! Δεν πειραζει! Καθε Ναπολεων εχει το Βατερλώ του. Ελπιζω να παρηγορηθείς με την Ελενη (οχι την Αγια). Εν τω μεταξυ συμμαζεψε τον ανεκδιηγητο διευθυντη φιλο σου (κατα δηλωσιν του ιδιου) και προιστάμενο της ιατρικής υπηρεσιας μεγαλου Αντικαρκινικού νοσοκομειου που προσβαλλει το Ιατρικό λειτουργημα και τραμπουκο (ηξερα τους τραμπουκους της ΕΡΕ, αλλα εζησα να δω και αυτο). ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ !!!!! Ακους Ανδρεα??????
  AZ
  απάντηση2212
   
   
  dimosiografiko vaterlo | 26/01/2012 14:54
  eksairetiki ierarxisi apo to vima, pou entiposiazetai protistos apo tin politiki itta tou loverdou k oxi apo ti geloiotita ton ethnopateron...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση233
   
   
   
  Φυγε | 26/01/2012 14:34
  1) Η Τροπολογια κατατεθηκε 2330 τη νυχτα της 19-1. Αμφιβαλλω αν ξερουν τι λεει. 2) Επι της ουσιας η τροπολογια ειναι καθαρα φωτογραφικη καθως επιτρεπει σε οποιον θελει να κανει εφημερια ΟΠΟΤΕ θελει με μια απλη δηλωση. Δηλαδη πειρατικα να μπαινει μεσα στις υποχρεωτικες εφημεριες (απογευματα, Σαββατα) των αλλων. Γιατι νυχτα, η αργιες δεν θα θελει να μπαινει κανεις. Μονο οσοι ειναι υποχρεωμενοι. Αυτο λοιπον σε ποιον κανει καλο?? Στον ασθενη?? Που θα ξερει ο ασθενης ποιος φαρμακοποιος του ηρθε να ανοιξει. Δεν ειναι καλυτερα 500 φαρμακεια οργανωμενα ανοιχτα συνεχεια παρα πειρατειες και ο θεος βοηθος κυριακες αργιες και νυχτα???? Οι εφημεριες ειναι για αυτους που ψαχνουν φαρμακειο οχι για αυτους που τις κανουν!!! Και επειδη οι φαρμακοποιοι δεν ζητησαν να ξεχαρβαλωθουν οι εφημεριες τοτε ποιος το ζηταει?? Πολυεθνικες?? Μηπως χορηγουν κιολας?? Γιατι αλλιως γιατι επιμενει οταν μαλιστα τον προειδοποιουν ολοι??? 3) Και ερχομαστε στο πιο σημαντικο. Τι λεει για τη δημοκρατια μας και τον κοινοβουλευτισμο οτι ενω καταψηφιστηκε ενα αρθρο (μικρης σημασιας) ο πρωθυπουργος και ο Υπ. Υγειας επιμενουν και λενε οτι θα το ξαναφερουν??Τι θα μεσολαβησει για να αλλαξει η γνωμη των βουλευτων?? Να πιασει ο παπαδημος το πουλεν των συμφεροντων απο το αυτι και να του τα ψαλλει γιατι εκθετει ολη την κυβερνηση (που εχει να ασχοληθει με παρα πολυ σοβαρα). Και το πουλεν επιμενει!!! Αρα η δεν κανει για πολιτικος η τα εχει αρπαξει
  Andrew Lover
  απάντηση2121
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  «Ή εγώ ή η ρύθμιση» φώναζε ο Λοβέρδος. | 26/01/2012 14:23
  ...Τώρα που καταψηφίστηκε η ρύθμιση, το ΕΓΩ τι έγινε ?? ....... εδώ ο Λοβέρδος σφυρίζει αδιάφορα, ως γνήσιος πασόκος δηλαδή.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση3716
   
-