Με μία ομιλία που είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, διακήρυξε ότι «η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή» και κυρίως «αριστερή στροφή», για να αντιμετωπιστεί η «πρωτοφανής τραγωδία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με κορμό την αριστερά και αυτό, όπως είπε, πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς «όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο ορατά γίνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής των Μνημονίων».

Ο Αλ.Τσίπρας προέβλεψε ότι «ένας νέος συνασπισμός εξουσίας θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της λαϊκής κυριαρχίας και την ανόρθωση των κοινωνικών ερειπίων, πρώτα από όλα μην αναγνωρίζοντας όλες αυτές τις κατάφωρα αντισυνταγματικές αποφάσεις, τις δανειακές συμβάσεις που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στη διεθνή τοκογλυφία».

Για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουν αναθέσει στον κ. Παπαδήμο να ταΐζει την ύφεση με μέτρα, μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα, που προβλέπει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας η νέα δανεική σύμβαση, που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή για να ψηφίσουν τις επόμενες εβδομάδες».