«Είδηση» έβγαλε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Βουλή. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη εκλογών, προτού δοθεί λύση για το πρόβλημα χρέους, με βάση τις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, όταν του έθεσε το ζήτημα ότι οι εκλογές και η λαϊκή βούληση θα μπορούσε να είναι διαπραγματευτικό «χαρτί» για τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στο ότι προέχει να υπάρξουν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και αυτές να δρομολογηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι και στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, μετά τη συνάντηση, επεσήμανε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα είναι όπλο θετικό για τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η ισχύς του λαού μας και η δημοκρατία. Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχισθεί η συζήτηση και η ενημέρωση. Ενδεχομένως να έχουμε το επόμενο διάστημα αυτή την ευκαιρία».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλω εγώ να τονίσω είναι ότι ετούτη την ώρα συγκρούονται δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της υποταγής, η Ελλάδα της μιζέριας, των καρτέλ, της διαπλοκής και του παρασκηνίου και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της προκοπής. Αυτή η δεύτερη Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει».

Η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, η παραίτηση της κυβέρνησης και οι εκλογές αποτελούν, κατά τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αιτήματα του ελληνικού λαού, που τα εξέφρασε, εν είδει λαϊκής εντολής, διαδηλώνοντας στους δρόμους. Αυτό επεσήμανε ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση, «εξήγησα στον Πρωθυπουργό, ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας. Την ώρα που μιλάει ο λαός, την ώρα που ο λαός στους δρόμους όλης της Ελλάδας δίνει μια νέα λαϊκή εντολή ο Πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Να τον σεβαστεί, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία».

Επίσης, εξήγησε, όπως υπογράμμισε, στον Πρωθυπουργό ότι «είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «επικίνδυνο» ο πρωθυπουργός «να στοχοποιεί όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ως συντεχνίες και είναι διχαστικό και επικίνδυνο να περιφρονεί τα 11.000.000 Ελλήνων που απαιτούν αλλαγή πολιτικής».

Νωρίτερα από την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός είναι σε θέση να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να δώσει προοπτική ελπίδας. Όπως είπε, η Ελλάδα της αξιοπρέπειας «θα νικήσει τους ολιγάρχες και θα στείλει την κυβέρνηση Παπανδρέου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Το απόγευμα, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ενώ δήλωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται αύριο 20 Οκτωβρίου, με πανεργατική, πανελλαδική απεργία και περικύκλωση της Βουλής από το πρωί μέχρι όσο χρειαστεί». Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ , την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, είναι στις 9.30 το πρωί στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα, με σύνθημα «όλοι και όλες στους δρόμους – Ή εμείς ή αυτοί -Να φύγουν ΤΩΡΑ».