«Πολεμικές» διαστάσεις τείνει να λάβει η πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα περιστατικά προπηλακισμού κυβερνητικών στελεχών. Πλέον, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκαν επίθεση αλλά και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκης δείχνουν το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με … ονοματεπώνυμο για εμπλοκή σε επεισόδια, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καρχιμάκης κατήγγειλε ότι στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούν σε επεισόδια κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα». Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα «αρχιστράτηγο του μπάχαλου». Δεν έμεινε όμως μόνο στη γενικόλογη καταγγελία αλλά προχώρησε δίνοντας ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παρευρεθεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η ένταση και η ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώθηκε χθες, ύστερα από ένα φορτισμένο διήμερο με τη επίθεση κατά του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠαΣοΚ κ. Ν. Τσώνη στη Λαμία, τη συγκέντρωση στο Βόλο έξω από το γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Ροδούλας Ζήση, την εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της κυρίας Σούλας Μερεντίτη σε τηλεοπτικό στούντιο κ.ά.

Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι στοχοποιεί τα κυβερνητικά στελέχη και υποκινεί εκδηλώσεις βίας εναντίον τους. Μάλιστα, προς επίρρωσιν αυτής της άποψης η κυβέρνηση έδειχνε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που κατηγορούσε τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού για εγκληματική στάση με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να καταδικάσει η Κουμουνδούρου την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ που ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο και ο Γ. Παπανδρέου είναι ο αρχιστράτηγος των εχθρών».

Σε όλους τους τόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε ότι «δεν υιοθετούμε πρακτικές βίας κυριολεκτικά και μεταφορικά» και τόνιζε ότι η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά πέφτει στο κενό, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να παρακάμψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας που συντριπτικά αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική».
Μάλιστα, καθώς είχε πυροδοτηθεί σφοδρή πολιτική επίθεση από την κυβέρνηση κατά της Κουμουνδούρου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δ. Παπαδημούλης κ. Π. Λαφαζάνης, από το πρωί χθες ζητούσαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προπηλακίστηκαν, όπως ο κ. Τσώνης, να κατονομάσουν ποιοι τους χτύπησαν.
Αργότερα, ο κ. Καρχιμάκης, μέσω του «Βήμα fm», αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα, ξεκινώντας από το πρόσφατο περιστατικό στη Λαμία με τον κ. Τσώνη και πηγαίνοντας πίσω σε παλιότερα επεισόδια στην Αργυρούπολη, στους Αγ. Αναργύρους. Ιδού τι είπε στο ραδιόφωνο: «Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στην επίθεση κατά του Τσώνη πρωτοστατούσαν ο Ζούμπος Ορέστης που έχει σχέση με το Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδοσίου Κώστας, αφού θέλει ονόματα ο κ. Λαφαζάνης. Δεν είναι τυχαίο ότι στους Αγίους Αναργύρους ήταν επικεφαλής ο Τερζόγλου Παναγιώτης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αργυρούπολη εναντίον του Πεταλωτή ήταν επικεφαλής ο Ταφτάνης Τάσος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα. Ο Βάσιος Βασίλης, δημοτικός σύμβουλος Αργυρούπολης. Η Σωληναρίου Ρίτσα, δημοτική σύμβουλος. Κάποιος Μπουζάκης ή Μπουζάνης, σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Αργυρούπολης.

Δεν έχουν ονόματα η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία όταν καθυβρίζει ή προκαλεί κάποιους κουκουλοφόρους, έκνομους ή μη, να επιτεθούν εναντίον των βουλευτών; Ποιος τα υποκινεί; Δηλαδή υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο; Όλα αυτά είναι με ονοματεπώνυμο και δυστυχώς μου θυμίζουν Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα.».

Πάντως, σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις επικρίσεις κυβερνητικών στελεχών κατά του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π Μπεγλίτης. Επεσήμανε ότι θα ήταν λάθος για το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και σχετικά με τους προπηλακισμούς τόνισε στη ΝΕΤ ότι «δεν πιστεύω ότι είναι κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ».
Αργά το μεσημέρι ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσα διευκρίνισε , μιλώντας στο Βήμα Fm ότι «αν κάποιος κοιτάξει το βίντεο, γιατί εγώ κοίταξα και το βίντεο, είχα τις πληροφορίες, άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάποιους κατονομάζει ο κ. Καρχιμάκης, δημιουργούν αλυσίδα για να μην χτυπηθεί ο κ. Τσώνης και δέχονται οι ίδιοι αντικείμενα».
Και πρόσθεσε: «Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι χωροφύλακας της λαϊκής αγανάκτησης που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Κατανοούμε, δεν αποδεχόμαστε όμως καμία μα καμία πρακτική βίας. Κι επειδή λένε ότι άλλα λέμε προς τα έξω και άλλα λέμε προς τα μέσα, κι επειδή ξέρουν πολύ καλά και τις εγκυκλίους που έχουμε στείλει τις οργανώσεις μας εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι εμείς μαζικά, μαχητικά, αλλά ειρηνικά, φανερά και πολιτικά αντιστεκόμαστε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ».

Διαβεβαίωσε ότι δεν συμμετείχαν σε κανένα επεισόδιο οι άνθρωποι που αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης και τα βίντεο είναι ο αδιάψευστος μάρτυς ενώ συμπλήρωσε ότι και για την Αργυρούπολη, και για τους Αγ. Αναργύρους, έχουν υπάρξει επώνυμα οι απαντήσεις…

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια του Μεσοπρόθεσμου «με ένα σχέδιο που δεν καταλαβαίνουν κι αυτοί που το σκεφτήκανε ότι μπορούν να ενεργοποιήσουν και προβοκάτσιες…». Τόνισε επίσης ότι όποιος έχει να κάνει μια επώνυμη καταγγελία, την ίδια στιγμή θα πρέπει να άρει και τη βουλευτική του ασυλία για να μπορέσει και ο άλλος να του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.