Την κατηγορηματική καταδίκη τους για τα φαινόμενα επιθέσεων κατά πολιτικών προσώπων εξέφρασαν η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν εις βάρος του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Τσώνη.

Ο βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή διαδηλωτών το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, την ώρα που έβγαινε από κτίριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πλήθος προπηλάκισε λεκτικά τον βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια κάποιοι όρμησαν εναντίον χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και τελικά οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή πίσω στο κτίριο, όπου έμεινε εγκλωβισμένος για περίπου δύο ώρες, καθώς οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στην πλατεία.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε την Κυριακή για τα επεισόδια: «Για μία ακόμη φορά θέλουμε να καταδικάσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, περιστατικά βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Κανείς δεν δικαιούται να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιοδήποτε πρόσχημα».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής είναι αποτελεσματική μόνο μέσα από ένα οργανωμένο μαζικό δημοκρατικό κίνημα και με την πάλη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η αποδοκιμασία αυτή δεν μπορεί να έχει σχέση ούτε με προπηλακισμούς βουλευτών, ούτε με τυφλές πράξεις βίας που οδηγούν σε σκοτεινές καταστάσεις».