Τον εφαρμοστικό νόμο ψηφίζει η Ολομέλεια της Βουλής σήμερα Πέμπτη, μία ημέρα μετά και την επεισοδιακή ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου την Τετάρτη από 155 βουλευτές – 154 από το ΠΑΣΟΚ και από την Έλσα Παπαδημητρίου. Ο εφαρμοστικός νόμος εξειδικεύει τα μέτρα που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο. Το ΚΚΕ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων.

Νωρίτερα σήμερα στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως αν η κυβέρνηση ζητήσει την ψήφιση του νόμου από 180 βουλευτές, θα είναι σαν να οδηγεί την χώρα σε εκλογές.

Επίσης, έκανε αναφορά στα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας λόγο για «περίεργες σκηνές που μυρίζουν κάτι χειρότερο από ανικανότητα, μυρίζουν παρακράτος».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. «Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε μικρές ομάδες ελάχιστων κουκουλοφόρων πώς θα ελέγξετε το έλλειμμα και το χρέος;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κατέληξε: «Είστε τελικά λίγοι πολύ λίγοι».