Επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου έχουν ετοιμάσει βουλευτές του ΠαΣοΚ με βασικό αίτημα να συζητηθεί αναλυτικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στα συλλογικά όργανα.

Από το πρωί υπήρχε προσπάθεια συλλογής υπογραφών ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός προκειμένου να ζητήσουν να μην κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του ενός άρθρου αλλά περισσότερων ώστε να μπορούν να εκφράσουν τις πιθανές αντιρρήσεις και ενστάσεις που έχει ο καθένας και να ψηφίσουν κατά κρίση.

Αντιστοίχως αναλυτική ενημέρωση ζητούν για τις αποκρατικοποιήσεις.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι περιν από έναν χρόνο ξεκίνησε η προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε οδηγηθεί ξανά στο ίδιο σημείο. Οι βουλευτές ζητούν να γίνει απολογισμός της οικονομικής πολιτικής που άσκηθηκε και ιδίως γιατί απέτυχαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής του 2011.

Ετσι, αναφέρεται στην επιστολή, θα δείξουμε ότι σεβόμαστε την ψήφο που μας έδωσαν οι πολίτες. Υπάρχει διάχυτη ανησυχία, επισημαίνουν, ότι οδηγούμαστε σε ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ένα άρθρο και θεωρούμε ότι έτσι περιορίζεται η δημοκρατία.

Οι βουλευτές ζητούν να συγκληθούν τα όργανα στη Βουλή και στο κόμμα και να γίνει αναλυτική συζήτηση για τα μέτρα, αλλά και για την κοινοβουλευτική διαδικασία που έχει επιλεγεί.

Η επιστολή δεν έχει ακόμα αποσταλεί καθώς εξαιτίας του θορύβου που έχει προκληθεί και των πιέσεων ορισμένοι φαίνεται να υπαναχωρούν και να μην υπογράφουν τελικώς το κείμενο.