Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την ίδρυση μία αναπτυξιακής εταιρίας, με την επωνυμία «Υποδομές Κρήτη ΑΕ» κατά τα πρότυπα της «Εγνατίας Α. Ε.» και παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών κ. Δ. Ρέππας είχε ετοιμάσει το νομοθετικό πλαίσιο και το έστειλε στο υπουργείο Ανάπτυξης προς υπογραφή και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε έξι μήνες, τίποτα τουλάχιστον έως το βράδυ της Τετάρτης, όπως καταγγέλλουν βουλευτές της Κρήτης, δεν είχε γίνει.

Σύμφωνο με το νομοθετικό πλαίσιο οι «Υποδομές Κρήτη ΑΕ», θα λειτουργούσε, όπως η «Εγνατία Α. Ε.» με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη του οδικού δικτύου της Κρήτης, αλλά και της εποπτείας της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι. Οι δρόμοι της Κρήτης, όπως σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες είναι από τους πλέον προβληματικούς σ΄ ολόκληρη την χώρα και σ΄ αυτούς σημειώνονται πολλά δυστυχήματα, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους πολλοί Κρητικοί, κυρίως νέοι.

«Θεωρώ την όλη καθυστέρηση αδικαιολόγητη και επικίνδυνη»
, είπε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ευτ. Διαμανάκης, που αναφέρει ωστόσο ότι η υπογραφή για τη σύστασή της, θα πρέπει να υπογραφεί από στιγμή από το υπουργείο Ανάπτυξης: «Μπορεί και να έχει υπογραφεί τώρα που μιλάμε, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω γιατί τέτοια καθυστέρηση».

Το όλο ζήτημα ξεσήκωσε (για άλλη μία φορά) τους περισσότερους βουλευτές Κρήτης (και των δύο μεγάλων κομμάτων) που ζητούν να συσταθεί επιτέλους η αναπτυξιακή εταιρία, αφού πέραν των άλλων θα μπορεί να εξασφαλίζει και δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Σκραφνάκη, διαμαρτύρεται επειδή μία αναπτυξιακή εταιρία, η οποία θα «δανεισθεί» εμπειρία και τεχνογνωσία από την «Εγνατία Α. Ε», καθυστερεί να δημιουργηθεί στην Κρήτη (που την έχει τόση ανάγκη) παρ΄ ότι την εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.