Διαφωνίες με τον υφυπουργό κ. Γ. Πανάρετο έθεσαν… εκτός υπουργείου Παιδείας τον ειδικό γραμματέα για θέματα Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσό. Ο κ. Μητσός έστειλε επιστολή παραίτησης στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην οποία και ανέφερε ότι δεν μπορεί να μείνει άλλο στη θέση του. «Στην παραίτησή µου οδηγήθηκα λόγω διάστασης απόψεων µε τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο ως προς τα θέµατα της αρµοδιότητάς µου. Η παραίτησή µου αυτή δεν αναιρεί φυσικά την ιδιαίτερα θετική γνώµη µου για την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Παιδείας, ούτε και τα προσωπικά µου αισθήµατα βαθιάς εκτίµησης και φιλίας προς το πρόσωπό σου», αναφέρει στην επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας ο κ. Μητσός.

Οπως είναι γνωστό, ο υφυπουργός Παιδείας έχει στην αρμοδιότητά του εκτός των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και την πολιτική ευθύνη των ερευνητικών κέντρων της χώρας. Στον τομέα αυτό και ο κ. Μητσός κατηγορεί τον υφυπουργό Παιδείας για διαρκείς παρεµβάσεις σε υποθέσεις αρµοδιότητάς του και απαξιωτική συµπεριφορά. Μεταξύ αυτών αναφέρει την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα πανεπιστήμια με την αλλαγή των όρων αξιολόγησης στα τεράστια ερευνητικά προγράμματα «Θαλής» και «Ηράκλειτος» που προκάλεσε καθυστερήσεις στη χρηµατοδότηση αλλά και προβλήματα στις σχέσεις του υπουργείου με την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από την υπουργό κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Μητσό για τη μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της την Παρασκευή η υπουργός, προσθέτοντας πως «η εμπειρία και η γνώση του θα μας είναι σημαντική και στο μέλλον».