Στο e-mail που έστειλε ο κ. Σέκερης στον κ. Αντ. Σαμαρά μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μετά την πρόσφατη απόφαση της κεντρικής διοίκησης της Siemens ΑG να πουλήσει ουσιαστικά τον πιο ιστορικό και τον μεγαλύτερο σε τζίρο τομέα της, το CΟΜ, στη Νokia, η εταιρεία στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τα άτομα που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.


Τι θέλω;

Ουσιαστικά δεν θέλω με τίποτα να αφήσω τη Σήμενς και να πάρω το ρίσκο να πάω σε ένα καινούργιο σχήμα με αβέβαιο μέλλον και με μια τηλεπικοινωνιακή αγορά παγωμένη τουλάχιστον για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια.

Η πρόταση που θα σου κάνει είναι να πάω και αν δούμε ότι δεν πάει καλά το νέο σχήμα εκεί θα τον φέρω πίσω (μπορεί στο μεταξύ να έχει φύγει και ο ίδιος από τη Σήμενς).

Θα του πεις ότι μια τέτοια λύση σε βρίσκει εντελώς αντίθετο, δεδομένου ότι επιθυμείς και εσύόπως και εγώ- να παραμείνω στη Σήμενς.

Εξάλλου μπορείς να του πεις ότι ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, παρ΄ ότι δεν είδα ούτε τις αναβαθμίσεις ούτε τις αυξήσεις του εξευτελιστικά χαμηλού μισθού μου που σου είχε πανηγυρικά προαναγγείλει σε κάποιο κάλεσμα που τον είχες συναντήσει πριν από κάποια χρόνια, συνέχισα τόσο με τις δικές μου γνωριμίες όσο και με τις πόρτες που κατά καιρούς μου ανοίγεις εσύ- όποτε σου το ζητούσα – να βοηθάω την εταιρεία, είτε αυτό αφορούσε τις τηλεπικοινωνίες είτε τα ιατρικά, την ενέργεια κτλ. Τέλος, πες του ότι σχετικά είχα αποστείλει και πολλές επιστολές προς τη Διεύθυνση Προσωπικού, όπου εξέφραζα και γραπτώς την επιθυμία μου να περάσω σε άλλον τομέα, ειδικά σε αυτόν των ιατρικών μηχανημάτων, αλλά πάντοτε το θέμα μου σκόνταφτε στο γεγονός ότι ήμουν το πιο δυνατό χαρτί της Σήμενς στον ΟΤΕ και δεν θα έπρεπε να μετακινηθώ (ο ίδιος τα έλεγε αυτά).

(Από όσο ξέρω σύντομα αδειάζει η θέση του οικονομικού διευθυντή Ιατρικών Μηχανημάτων.)
Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό.

Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει.

Ο «ΑΓΝΩΣΤΟΣ» κ. ΣΕΚΕΡΗΣ
Δ εσμούς με την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη είχαν για πολλά χρόνια ο πατέρας και ο ένας θείος του κ. Ευ. Σέκερη, του μπατζανάκη του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο της Siemens. Ο πατέρας του κ. Σέκερη υπήρξε επί πολλά χρόνια εκδότης της εφημερίδας «Μεσημβρινή» την περίοδο της παντοκρατορίας του κ. Μητσοτάκη, ενώ ο θείος του ήταν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Ο κ. Σέκερης είναι παντρεμένος με την κυρία Ιλεάνα Κρητικού , μικρότερη αδελφή της κυρίας Γεωργίας Κρητικού, συζύγου του προέδρου της ΝΔ, και αποτελεί κεντρικό στέλεχος της Siemens στην οποία εργάζεται από το 1985. Από τα πρώτα του βήματα στον επαγγελματικό στίβο διατηρούσε στενές σχέσεις με τη γερμανική εταιρεία, αφού μετά τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μάιντζ απέκτησε πτυχίο Βιομηχανικής Διοίκησης από τη Siemens και το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο της Νυρεμβέργης.

Στα κύρια πεδία της δραστηριότητάς του ήταν επί πολλά έτη και οι επαφές με τον ΟΤΕ, τον οποίο διοίκησε ως γενικός διευθυντής ο πατέρας του την περίοδο 1975-1981. Από το 1997 και για σειρά ετών κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή Βιομηχανικού και Εμπορικού τομέα στη Siemens Ηellas.