Το παράδοξο της απουσίας προειδοποιητικού τηλεφωνήματος από όσους τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο έφηβο Αφγανό τονίζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. « Από τον Δεκέμβριο του 2008, όταν ένας έφηβος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στην Αθήνα, σημειώνονται συχνές βομβιστικές επιθέσεις σε τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια. Ολες όμως προκαλούν μόνον υλικές ζημιές» γράφει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Γεγονός είναι ότι η τραγική είδηση του θανάτου του νεαρού πέρασε στα «ψιλά» των περισσότερων διεθνών μέσων ενημέρωσης, ενδεχομένως διότι χθες κυριαρχούσε το λουτρό αίματος στη Ρωσία, με τη διπλή και τυφλή βομβιστική επίθεση στο μετρό της Μόσχας. Αυστηρά ειδησεογραφικά κάλυψαν την έκρηξη στα Πατήσια και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Ασοσιέιτεντ Πρες, με σύντομες ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα.

«Ολιγομελείς ομάδες ακροαριστερών και σκληροπυρηνικών αναρχικών έχουν αναλάβει την ευθύνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, με στόχους σύμβολα του πλούτου και της εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και του Χρηματιστηρίου της Αθήνας» μεταδίδει το Ασοσιέιτεντ Πρες.

Και τονίζει: «Αλλά σχεδόν σε όλες είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, τα οποία επέτρεψαν στην Αστυνομία να εκκενώσει τις περιοχέςστόχους».