Την επίθεση καταδίκασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η Νέα Δηορατία, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο Συνασπισμός.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής.

»Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες.

»Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση -την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα- από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει» κατέληξε ο Γ.Κουμουτσάκος.

«Είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή που συνέβη στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών.Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

«Ο λαός πρέπει να σκεφτεί το ποιος ωφελείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.Ευχόμαστε την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων» ανέφερε το ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά . Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη».