Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Κ. Καραμανλή, μια νέα πρόταση η οποία εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών πρότεινε να εκλεγεί κανονικά ο νέος αρχηγός από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και στη συνέχεια να δρομολογήσει ο ίδιος διαδικασίες ανοιχτής εκλογής από τη βάση εντός τριών μηνών, υποστηρίζοντας ότι δεν αρκούν οι τρεις εβδομάδες που προτείνουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε διαφορετική περίπτωση η κυρία Μπακογιάννη πρότεινε να εκλεγεί αμέσως αρχηγός και γενικός γραμματέας της ΚΟ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και η ανοιχτή διαδικασία εκλογής να επαναληφθεί έπειτα από τρεις μήνες.

Τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί επρόκειτο να συζητήσει χθες το απόγευμα η Οργανωτική Επιτροπή, παρόντων των τριών υποψηφίων, αλλά όχι και του κ. Α. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος ειδοποίησε τον κ. Σιούφα πως δεν θα παραστεί επειδή, όπως είπε, δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει μια διαδικασία η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων και των συνθηκών.