Κοιτάζοντας το ρολόι της η νέα υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη περίμενε υπομονετικά τον απερχόμενο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αν. Παπαληγούρα να ολοκληρώσει τον απολογισμό του, μετά και τη δήλωσή του για αποχώρηση από την ενεργό πολιτική δράση…

Δίπλα της ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης , ο οποίος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές που δεν εξυπηρετούν τον κλάδο, και λίγο πιο πέρα ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντ. Ρόβλιας.

Η κυρία Κατσέλη στη διάρκεια σύντομης ομιλίας της θέλησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ναυτιλιακών παραγόντων για τη νέα δομή του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι το αμέσως προσεχές διάστημα και ως τις προγραμματικές δηλώσεις μέσα από διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερομένους θα έχουν βρεθεί οι κατάλληλες λύσεις που δεν θα αδυνατίζουν αλλά, αντίθετα, θα ενισχύουν δυναμικά την ελληνική εμπορική ναυτιλία. Λίγη ώρα αργότερα η κυρία Κατσέλη παρέλαβε και το υπουργείο Ανάπτυξης από τον κ. Κ. Χατζηδάκη .

Την… παράσταση έκλεψε όμως ο πρώην υφυπουργός κ. Γ.Βλάχος, ο οποίος είπε στην κυρία Κατσέλη: «Θα σας βοηθήσουμε, αλλά αν δεν θέλετε τη βοήθειά μαςθα μας βρείτε απέναντί σας!» προκαλώντας αισθήματα έκπληξης και θυμηδίας στην αίθουσα.