«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» χαρακτήρισε τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία προέβη σε σειρά καταγγελιών κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η προστασία των δασών ισοδυναμεί με την προστασία της εθνικής ακεραιότητας της χώρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «μια κυβέρνηση του τσιμέντου».

Τη χαρακτήρισε ακόμη «κυβέρνηση των τραπεζών, γιατί ενώ έδωσε 28 δισ. στις τράπεζες, δεν μπόρεσε να βρει χρήματα για την πυροπροστασία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι πρόκειται για μια «κυβέρνηση των αναψυκτηρίων στα δάση» και ότι δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, διευκρινίζοντας ότι οι δασοπυροσβέστες είναι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου και δεν αποτελούν τακτική και μόνιμη δύναμη για την δασοπροστασία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ είπε ακόμη ότι «είναι ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση, αλλά και το σύστημα του δικομματισμού, δεδομένου ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε δασοκτόνους νόμους του ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον έκανε λόγο για «σαβούαρ βιβρ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», ενώ επέρριψε ευθύνες και σε ορισμένους δήμους, που εξακολουθούν να διατηρούν χωματερές σε δάση, παρά το γεγονός-όπως είπε-ότι πολλοί δήμοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για το σβήσιμο της πυρκαγιάς.

Ο κ.Αλαβάνος ζήτησε να γίνουν επαναστατικές τομές που θα θίξουν ακόμη και συμφέροντα σε όλο το σύστημα δασικής προστασίας και έφερε ως παράδειγμα την κατάργηση των οικοδομικών συνεταιρισμών, ενώ επανέλαβε και τη θέση για ίδρυση υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει με πούλμαν στις καταστραφείσες περιοχές και τα μέλη της και θα έχουν συναντήσεις με δήμους και κοινοτάρχες.

Επίσης, θα διοργανωθεί ημερίδα στην οποία θα κληθούν ειδικοί για να διατυπωθούν προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί ανάμιξης της Αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης,.