Εντονη το πρωί και περισσότερο διακριτική το μεσημέρι ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το κέντρο της Αθήνας. Στην ακτίνα του δακτυλίου, αλλά και στους κεντρικούς δρόμους, πεζές, αλλά και μηχανοκίνητες περιπολίες έκαναν αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας από νωρίς.

Μαρτυρίες πολιτών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης αναφέρουν ότι από τις 9 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι γίνονταν διαρκώς έλεγχοι σε μετανάστες, μικροπωλητές, αλλά και σε οδηγούς μοτοσικλετών. Αργότερα ωστόσο, όσο η αγορά της πόλης πλησίαζε προς το κλείσιμο, η παρουσία της Αστυνομίας έγινε λιγότερο πυκνή, ενώ όταν ξέσπασε η βροχή ήταν ακόμη πιο ισχνή.

Στο Κολωνάκι, γύρω από την πλατεία, αλλά και στη «λαβωμένη» οδό Σκουφά, πολλά συνεργεία εργάζονταν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής. Αρκετά καταστήματα όμως παραμένουν κλειστά, ενώ σε ορισμένα έχουν αναρτηθεί και ενοικιαστήρια.

Γύρω στις 4 το μεσημέρι, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, έκανε την εμφάνισή της και μία από τις νέου τύπου περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ., όχι όμως σε ομάδες των τριών μηχανών, όπως έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορούν, αλλά σε ομάδα των δύο. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μηχανάκι για έλεγχο στοιχείων και στη συνέχεια κατηφόρισαν προς τη Βασ. Σοφίας. Οι αστυνομικοί δεν οδηγούσαν τα «σούπερ παπάκια» αλλά μηχανές σχετικά μεγάλου κυβισμού καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι μικρού κυβισμού δεν είναι έτοιμες για υπηρεσιακή χρήση στο σύνολό τους. Στην οδό Σκουφά επιχειρηματίες και εργαζόμενοι της περιοχής δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ενίσχυση της αστυνόμευσης. « Είναι καλό που βγάζουν περισσότερους αστυνομικούς έξω.Το χρειάζεται όλη η περιοχή μετά από αυτά που έγιναν την Παρασκευή » σημείωσε ιδιωτική υπάλληλος επιχείρησης της οδού Σκουφά, επισημαίνοντας ότι « το έγκλημα έχει αυξηθεί πολύ ».

Αρκετοί πολίτες του Κολωνακίου όμως απορούν ακόμη για ποιον λόγο δεν επενέβη η Αστυνομία την Παρασκευή. « Πρόβλημα αστυνόμευσης δεν έχουμε, αφού διαρκώς υπάρχουν τόσο περιπολίες όσο και μόνιμες φρουρές σε αρκετά σημεία » εκτίμησε ένας υπεύθυνος καφετέριας. « Εκείνη την ημέρα γιατί δεν τους σταμάτησαν; Εδώ βρισκόμασταν και βλέπαμε ότι υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί στην περιοχή » συμπλήρωσε.