Στους δρόμους ως τα Χριστούγεννα προειδοποιούν ότι θα μείνουν μαθητές και φοιτητές για να διαδηλώσουν για τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου . Ηδη ως και χθες περισσότερα από 400 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ σε πολλά άλλα οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους. Η προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων ανησυχεί το υπουργείο Παιδείας και οδήγησε χθες τον υπουργό κ. Ευρ.Στυλιανίδη να αναφερθεί σε εντολές που έχουν δοθεί στα σχολεία για «χαλαρό» πρόγραμμα ως τις γιορτές. Ο κ. Στυλιανίδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ζήτησε επίσης να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με ευθύνη στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι μέσα στα σχολεία κυκλοφορεί έντυπο της Νεολαίας του που καλεί τους μαθητές σε κινητοποιήσεις.

Οι μαθητές ωστόσο προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις τους για την ερχόμενη εβδομάδα και εμφανίζονται αποφασισμένοι να βρίσκονται στους δρόμους ως τις γιορτές. Ειδικότερα:

Το συντονιστικό όργανο των μαθητών (ΣΑΣΑ) συνεδριάζει αύριο σε Αθήνα και Πειραιά για να καθορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, από καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα ως αποκλεισμούς δρόμων, συλλαλητήρια κτλ. Για τη Δευτέρα το ΣΑΣΑ προγραμματίζει «περικύκλωση της Αθήνας» με αποκλεισμούς δρόμων και καθιστικές διαμαρτυρίες.

Για την ίδια ημέρα το Συντονιστικό Σχολείων «Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» έχει προγραμματίσει στις 12.00 το μεσημέρι καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στη λεωφ. Αλεξάνδρας και παράλληλα καθιστικές διαμαρτυρίες στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα στην υπόλοιπη χώρα.

Την Τρίτη έχει προγραμματισθεί αποκλεισμός κεντρικών δρόμων. Την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων και για την Πέμπτη οι μαθητές διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ο υπουργός Παιδείας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη στάση του υπουργείου, ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση fonitonmathiton@ypepth.gr, στο οποίο καλεί όλους τους μαθητές να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.