Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως ο δημοσιογράφος που κατέθεσε μήνυση εναντίον της κ. Ζαχαράκη δεν είναι απλά ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης.

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας πως «σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Υ.Γ. Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου» καταλήγει η νέα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε υπογραμμίσει πως δεν θα πάρει θέση στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», τόνισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια» προσθέτει το αρμόδιο υπουργείο, καταλήγοντας πως «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Διαβάστε επίσης: