από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Το φιάσκο με τα ανασφάλιστα οχήματα

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε μια κουταλιά νερό κατάφερε και πνίγηκε η δημόσια διοίκηση στην προσπάθεια απογραφής των ανασφάλιστων οχημάτων.

Πως όμως να μην συμβεί αυτό όταν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κι οι επικεφαλής της υπηρεσίας το παίζουν τόσο ...ανεξάρτητοι με αποτέλεσμα να μην  συνομιλούν ούτε με την ηγεσία, ούτε κάν με την ιεραρχία του υπουργείου Οικονομικών. Το ίδιο συμβαίνει και με το πολύπειρο προσωπικό του υπουργείου Μεταφορών (πρώην Συγκοινωνιών).

Πως συνέβη λοιπόν αυτό το αλαλούμ;.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (με κεφαλαία) αρχή δημοσίων εσόδων στην οποία προίσταται ο κ. Γιώργος Πιτσιλής «προέβη σε διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη στις 6/6/2017, προκειμένου να εντοπισθούν οχήματα, που τυχόν κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από τη διασταύρωση, εντοπίστηκαν 1.151.000  πιθανά ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώθηκαν με μήνυμα στη θυρίδα TAXISnet, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κατόχων».

Προφανώς ο κ. Πιτσιλής εμπιστεύθηκε τα ηλεκτρονικά αρχεία της Ενωσης Ασφαλιστικής Εταιριών και προχώρησε στη διασταύρωση με το μητρώο του υπουργείου Μεταφορών στο οποίο όμως είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα που πήραν άδεια κυκλοφορίας ακόμη κι αυτά έχουν ακινητοποιηθεί (το γνωρίζει μόνο η εφορία η οποία δεν επικοινωνεί με το υπουργείο Μεταφορών), τα οχήματα που έχουν αποσυρθεί ή κλαπεί, αλλά ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν ακόμη ενημερώσει το υπουργείο Μεφαφορών.

Αν σ΄αυτά προστεθεί ο αριθμός των ιδιοκτητών ΙΧ ή μοτοσυκλεττών που έχει καθυστερήσει έστω και δύο μέρες την πληρωμή των ασφαλίστρων του δεύτερου εξαμήνου του έτους προκύπτει ο αριθμός 455.000 λαθών.
Με άλλα λόγια το ποσοστό λάθους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (με κεφαλαία) αρχής δημοσίων εσόδων στον προσδιορισμό του αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων είναι πάνω από 40%!!!    

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν...

Οσοι έχουν κοινό νού σημειώνουν ότι για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα θα αρκούσε η διασταύρωση των στοιχείων των ασφαλιστικών εταιριών με το αρχείο της υποχρέωσης πληρωμής τελών κυκλοφορίας του 2017.

Αυτή είναι η πιό ασφαλής οδός για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων που θα πρέπει όμως να επαληθευτεί με νέα διασταύρωση των στοιχείων στο τέλος του έτους όταν θα τρέξει το πρόγραμμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 καθώς σ΄αυτό το διάστημα θα πέσουν στο σύστημα χιλιάδες νέες περιπτώσεις ακινητοποιημένων οχημάτων. Κι ακόμη κάποια στιγμή ας φροντίσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικοινωνούν τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείο Οικονομικών με αυτά του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛΑΣ για να μην τρέχουν οι πολίτες από γραφείο σε γραφείο κι από υπηρεσία σε υπηρεσία για να ολοκληρώσουν μια μεταβίβαση ή να καταγγείλουν μια κλοπή.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ο χρόνος τελειώνει για τον σύριζα... | 22/06/2017 04:39
  Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 880 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 499 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 695 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 813 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!
  Νίκος
  απάντηση10
   
   
  Στον Πιτσιλη εχω να του πω... | 21/06/2017 20:31
  Όποιος το έπαιξε πολύ ενήμερος, μορφωμένος, Αμερικάνος υπήκοος και πήγε να διδάξει ΑΡΙΣΤΙΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΜΑΓΚΙΑ στην Ελλάδα δεν ευδοκίμησε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε και πρέπει να υποστηρίξει μεθόδους CSI. Ούτε πέτυχε τον ανώτερο σκοπό του, ούτε σε προσωπικό επίπεδο πήγε μακριά. Η Ελλάδα είναι να φωνάζεις λύκος, να συμμαζεύονται λίγο τα ασυμμάζευτα, και άντε λίγο παρακάτω. Αυστηρότητες δεν ταιριάζουν ούτε στις υποδομές μας ούτε στην κουλτούρα μας.
  Πρόσεξε όταν θα ξεπεζέψεις...
  απάντηση01
   
   
  Μάλιστα, | 21/06/2017 16:52
  η δημόσια διοίκηση, κυβέρνηση δεν έχουμε ως γνωστόν
  Όνομα; ο καθένας
  απάντηση80
   
   
  Ρε φίλε | 21/06/2017 15:07
  τώρα έχουμε καθαρό διάδρομο για ανάπτυξη.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση70