Ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν ευχήθηκε την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. Με ένα tweet λίγων λέξεων αντί μιας εκτενούς δήλωσης στα κανάλια ή μιας σκληρής ανακοίνωσης από το γραφείο του Πρωθυπουργού –σαν εκείνες που βγάζει καθημερινά σχεδόν το Μαξίμου για «ψύλλου πήδημα».
Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία και σοβαρότερη αντιμετώπιση –έστω για συμβολικούς λόγους –μιας τέτοιας ύπουλης επίθεσης κατά της Δημοκρατίας. Της πρώτης τρομοκρατικής επίθεσης σε όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού, της πρώτης μετά τη δολοφονική ενέδρα κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου το 1933!
Πόσω μάλλον όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε συμπεριφερθεί με πρωτοφανή απρέπεια κατά του κ. Παπαδήμου. Τον είχε «ρίξει στα σκυλιά» μαζί με τους κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου ονομάζοντάς τους «λιγότερο Ελληνες» επειδή λέει συνεργάζονταν με τον κ. Σόιμπλε. Είχε φθάσει μάλιστα να χαρακτηρίσει τον Παπαδήμο «πρωθυπουργεύοντα επίτροπο» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!
Θα περίμενε κανείς σκληρότερη αντίδραση κατά των τρομοκρατών από τον κ. Τσίπρα και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή οι σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με το αντάρτικο πόλης δεν είναι καθόλου κρυφές. Ψήφισε νόμο για την αποφυλάκιση του αρχιτρομοκράτη, δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν μάρτυρες υπεράσπισης του Κουφοντίνα και διατηρούν στενές σχέσεις με τους εγκλείστους των Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι κουκουλοφόροι αναρχοαυτόνομοι –συγκοινωνούντα δοχεία με τους τρομοκράτες –έχουν «ξεσαλώσει» με την ξεκάθαρη ανοχή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: κάνουν επίδειξη δύναμης κάθε λίγο και λιγάκι καίγοντας τρόλεϊ και λεωφορεία, και με ορμητήριο τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο επιτίθενται στις δυνάμεις της Αστυνομίας, καταστρέφουν ιδιωτική και δημόσια περιουσία και παρελαύνουν ανενόχλητοι κραδαίνοντας πιστόλια, μαχαίρια και μολότοφ. Κάποιοι μάλιστα εισβάλλουν με σφυριά σε εταιρείες και τα κάνουν γυαλιά-καρφιά.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας διέσπειρε τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία τη διχαστική λογική «Εμείς ή Αυτοί», «Θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε» και δηλητηρίαζε τον κόσμο με την αντιμνημονιακή ρητορική μίσους κατά των γερμανοτσολιάδων, προδοτών και προσκυνημένων μνημονιακών. «Γκεσταμπίτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμπλάδες μη χαίρεστε, εμείς θα νικήσουμε» έγραψε προχθές ο κολλητός του, υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Αυτή η λαϊκίστικη υιοθέτηση και καθοδήγηση των αφηνιασμένων και των «πυροβολημένων» της ελληνικής κοινωνίας έσπρωξε τον κ. Τσίπρα στην εξουσία. Και γίνεται πλέον μπούμερανγκ κατά της Δημοκρατίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τρομοκρατική απειλή διαρκείας, προϊόν του τυφλού πολιτικού φανατισμού και του διχασμού. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποκεφαλίσει το τέρας που εξέθρεψε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ