Οδεύουμε πλησίστιοι σε σκηνικό Δεκεμβρίου 2014 με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της χώρας, της οικονομίας της κοινωνίας. Η τακτική Τσίπρα να απειλεί και να αιφνιδιάζει ευρωπαίους και ΔΝΤ γυρίζει για μια φορά ακόμα μπούμερανγκ εναντίον του με προφανείς συνέπειες για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, κατόρθωσε να έχει απέναντι της και τον κ.Σόϊμπλε και το Eurogroup και το ΔΝΤ .

Ενώ θα μπορούσε μετά την υπέρβαση του στόχου στα έσοδα και τα δωράκια που ήθελε να μοιράσει και να κλείσει τη διαπραγμάτευση, επέλεξε με την προχειρότητα και το λαϊκισμό που τη διακρίνει να αγνοήσει τους θεσμούς, για να αποδείξει την υποτιθέμενε ανεξαρτησία της. Το μόνο που κατάφερε είναι να τα κάνει κυριολεκτικά θάλασσα και να φέρει τη χώρα μπροστά σε ένα ακόμα δραματικό αδιέξοδο.
Ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του θεώρησαν ότι με το να καταγγείλουν ως ανόητους τους τεχνοκράτες και το ΔΝΤ θα εξασφάλιζαν την ανοχή των ευρωπαίων και τη λαϊκή υποστήριξη. Δεν πήραν το μάθημα ούτε από τις δικές τους προηγούμενες αποτυχίες,ούτε από το ανάλογο σκηνικό που είχε στηθεί το Δεκέμβριο του 2014 και οδήγησε ουσιαστικά στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Πίστεψαν στα φληναφήματα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης και δεν προβληματίστηκαν καν από τη δεδομένη ως τώρα κοινή στάση Μέρκελ και Σόϊμπλε.
Αποτέλεσμα η χώρα να μπαίνει ξανά σε μια περιπέτεια με ορατό τον κίνδυνο απρόβλεπτων και κυρίως επικίνδυνων εξελίξεων.Κυβερνούν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αγνοώντας ότι γύρω μας ανατρέπονται ισορροπίες δεκαετιών. Με το λαϊκισμό να επελαύνει σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον Ερντογάν δίπλα μας να προσπαθεί να εξάγει την εσωτερική του κρίση, η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ εξαντλείται σε καιροσκοπικά παιγνιδάκια και ανεκδοτολογικούς χαριεντισμούς.
Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι με τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις, μπορεί κάποια στιγμή να ραγίσει το γυαλί. Αδυνατούν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και προσπαθούν για μια φορά ακόμα να τις μεταθέσουν στους πολίτες. Βάζουν σε κίνδυνο και τη σταθεροποίηση της οικονομίας και το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη για να ξεπεράσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησαν.
Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει άλλους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς.Το επικίνδυνο αυτό παιγνίδι πρέπει να σταματήσει τώρα πριν είναι πολύ αργά. Οι θυσίες 7 χρόνων δεν μπορεί να πάνε χαμένες επειδή ο κ.Τσίπρας δεν αντέχει το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε.