Το μείζον δεν είναι η απόφανση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά. Διέγνωσε, όπως είχε καθήκον, ότι αυτός ο νόμος παραβίαζε κατάφωρα το Σύνταγμα, που αναθέτει αποκλειστικά στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου τη σχετική αρμοδιότητα. Συνεπώς κανένας υπουργός, ακόμη και πρωθυπουργός, δεν επιτρέπεται να το υποκαταστήσει. Το μείζον είναι η οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης, με γνησιότερο εκφραστή της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας της τον κ. Πολάκη, που κατηγόρησε το ΣτΕ για δικαστικό πραξικόπημα, ως επιστέγασμα του Φιλιππικού που εξαπέλυσε με βορειοκορεατικό λυρισμό η κυρία Γεροβασίλη. Η δήλωσή της, κατά τον κ. Βενιζέλο, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος.
Οδηγός συμπεριφοράς στην άσκηση της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα από τα ωραία μαθητικά χρόνια, που ως καλός κνίτης αφομοίωνε την τεχνική κατάληψης της εξουσίας, είναι τα διδάγματα του αποστόλου της μαρξιστικής ιδεολογίας Λένιν. Εκείνος είχε αποφανθεί ότι αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει το κόμμα. Μια ντιρεκτίβα που υπενθύμισε και ο μακαρίτης Φλωράκης μέσα στην αίθουσα της Ενώσεως Συντακτών, χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη απορριπτική αντίδραση των παριστάμενων δημοσιογράφων, εμφορούμενων των περισσοτέρων από το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, προ του οποίου οφείλει να υποχωρεί κάθε ανάχωμα προστασίας της Δημοκρατίας. Είχε άλλωστε εμπεδωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του καθενός από όλους μας, συνεπώς και της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης. Είναι άλλωστε νωπή στη μνήμη μας η από του βήματος της Βουλής δήλωση του κ. Μπαλτά, μέντορα του Πρωθυπουργού, ότι «μπορεί οι συσχετισμοί να μας αναγκάζουν προς στιγμήν να κάνουμε πίσω, να κάνουμε τους συμβιβασμούς που απαιτεί η ήττα, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα στην πορεία προς τον σοσιαλισμό».
Το πώς διεξάγεται ο αγώνας το διδάσκει ο έμπειρος Λένιν, τον οποίο αντιγράφω για να γίνει κατανοητό από τους συνήθως αδιάβαστους νεοέλληνες, ιδιαίτερα τους μη αριστερούς, γιατί συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν: «Η επανάσταση ποτέ δεν αναπτύσσεται σε ευθεία γραμμή ή σε αδιάκοπη εξελικτική πορεία. Πραγματοποιεί μια συνέχεια αλμάτων προς τα εμπρός και προς τα πίσω, μια σειρά επιθέσεων και ανακωχών. Κατ’ αυτή την πορεία αυξάνεται η δύναμη της επανάστασης και προετοιμάζεται η τελική νίκη της. Πρόκειται για μακροχρόνια πορεία, που πρέπει να πραγματοποιήσει η σοσιαλιστική επανάσταση. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να εκτελούμε ορισμένους ελιγμούς (όπως π.χ. αποδοχή μνημονίων και γενικά οι διαβόητες κωλοτούμπες) που θα επιταχύνουν τον χρόνο της νίκης μας». Ετσι εξηγούνται και τα ψέματα του κ. Τσίπρα, έστω και αν τα δικαιολόγησε ως αυταπάτες. Γιατί θα πρέπει να διδάχθηκε την παρακαταθήκη του Λένιν που διακήρυττε ότι «το να λέμε την αλήθεια είναι αστική προκατάληψη. Το ψεύδος δικαιολογείται από τον διακαώς επιδιωκόμενο σκοπό μας».
Αν προσέξουμε τις σοφές οδηγίες του Λένιν, όπως τις έχουν αφομοιώσει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, μπορούμε να κατανοήσουμε την πολιτική συμπεριφορά του και να αντιληφθούμε τι επιδιώκει, ώστε να προλάβουμε εγκαίρως το μοιραίο. Το προσπάθησε ήδη με την τελευταία του απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και υποχρέωσε σε τακτική και πάλι υποχώρηση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ