Το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι τόσο ο (απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα) κ. Τσίπρας όσο και τα στελέχη του παραμένουν πολύ μακριά από την ελληνική κοινωνία και τα προβλήματά της – γι αυτό και η κυβέρνηση κάθε μέρα αντί να βρίσκει λύσεις δημιουργεί νέα αδιέξοδα .

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών που έχει φέρει την κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο να απολογείται για κάθε της κίνηση. Να κατηγορείται για αντιδημοκρατική συμπεριφορά λόγω της αυθαίρετης μείωσης των καναλιών σε τέσσερα, να κατηγορείται για αναλγησία με το «μαύρο» που θα ρίξει στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια και τους 1500 εργαζόμενους που βγαίνουν στην ανεργία, να απολογείται και να κατηγορείται για αριστερή διαπλοκή για την προσπάθειά της να χρίσει καναλάρχη τον κ. Καλογρίτσα, και να είναι έκθετη και να διασύρεται πολιτικά επειδή φτάνει στο σημείο να εκβιάζει δικαστές με ροζ ιστορίες μπας και επηρεάσει την έκβαση του ΣτΕ που θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά .
Δεν είναι, όμως, μόνο η υπόθεση των αδειών. Η ανικανότητα της κυβέρνησης πιστοποιείται από όλες τις δημοσκοπήσεις -ακόμη και από τη μέτρηση της Public Opinion που έγινε για την «Αυγή»και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα. Κοινή διαπίστωση: πάνω από το 80% των πολιτών εκφράζουν την απογοήτευσή τους από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα χειρίζεται τα οικονομικά θέματα όσο και για τις επιδόσεις της στους τομείς της παιδείας και της υγείας .
Ωστόσο τίποτε από αυτή την απογοήτευση της κοινωνίας και την σκληρή κριτική δεν πέρασε στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος αφού δεν υπήρξε καμία ουσιαστική φωνή αμφισβήτησης των πεπραγμένων της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .Όχι μόνο για την περίοδο «ταμπού» -για το πρώτο καταστροφικό επτάμηνο του 2015 που οδήγησε στην εκροή 40 δισ ευρώ από τις τράπεζες, στα capital control, και στο τρίτο μνημόνιο . Αλλά ούτε και για την δεύτερη φορά Αριστερά η οποία έχει διαλύσει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα και δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς – για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την διοικητική της ανεπάρκεια .
Ενδεικτικό είναι ότι οι χειρότεροι υπουργοί – που θάπρεπε να είναι στο επίκεντρο ενός ανασχηματισμού του κ.Τσίπρα εάν επιχειρούσε να αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησης – εξελέγησαν από το συνέδριο του κόμματος στην πρώτη δεκάδα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος!
Τα νοσοκομεία ,για παράδειγμα, βρίσκονται σε απόλυτη αποσύνθεση με ασθενείς να πηγαίνουν σεντόνια, μαξιλάρια και γάζες για να εγχειρισθούν, με καρκινοπαθείς να περιμένουν μήνες για τις ακτινοθεραπείες τους, με ράτζα παντού και με τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να είναι ακίνητα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, όμως, που τραμπουκίζει κάθε δημοσιογράφο ή πολιτικό αντίπαλο ο οποίος τολμάει να του ασκήσει κριτική επιδοκιμάστηκε για τη συμπεριφορά του από τους Συριζαίους αφού εξελέγη έβδομος στους 150 της Κεντρικής Επιτροπής (με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό στην τέταρτη θέση)!

Η παιδεία της χώρας βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών, με μείωση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία και ουσιαστική κατάργηση των ολοήμερων, με διωγμό στα ιδιωτικά σχολεία και προσπάθεια εξομοίωσης του εκπαιδευτικού επιπέδου προς τα κάτω, με επαναφορά των αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστήμια και απόρριψη των συμβουλίων διοίκησης και των σημαντικών Ελλήνων καθηγητών του εξωτερικού που ήρθαν στην Ελλάδα για να δώσουν τα φώτα τους. Κι όμως ο κύριος υπεύθυνος γι αυτή την κατάσταση ,ο υπουργός Νίκος Φίλης ( ο οποίος «τάβαλε» δήθεν με την εκκλησία για ξυπνήσει τα αριστερά ανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ ) πριμοδοτήθηκε από τους συνέδρους με την δεύτερη θέση στις 150 της ΚΕ!

Η χώρα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, θάπρεπε να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βγει στην ανάπτυξη και να προσελκύσει ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην οικονομία κι ο κ. Σκουρλέτης που άνοιξε πόλεμο με την καναδική εταιρεία η οποία έχει φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη χώρα για το εργοστάσιο στις Σκουριές της Χαλκιδικής , ο υπουργός που τάσσεται ακόμη και τώρα κατά της ιδιωτικοποίησης ενός μικρού ποσοστού της ΔΕΗ -ενώ αποτελεί μία από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα- εξελέγη στην 6η θέση της ΚΕ με τον Νίκο Παππά στην 8η θέση!
Είναι σαφές ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός. Απλώς στραβά αρμενίζουν…