Αγαπητέ Κύριε,


Οπως θα έχετε αντιληφθεί, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο να παρακολουθώ τα όσα λέει και πράττει το ΚΚΕ και γενικά όσοι εμφανίζονται ότι αγωνίζονται για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Και είναι φυσικό, αφού ένας εργαζόμενος είμαι κι εγώ και συνεπώς ανήκω στη σκληρά μοχθούσα μειονότητα του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας (3.800.000) η οποία χύνει ιδρώτα και αίμα για να συντηρείται, αλλά και για να τρέφει και να εξασφαλίζει και το χαρτζιλίκι και κάθε άλλη άνεση που διαθέτει ή απαιτεί να της εξασφαλίζουμε η πλειονότητα των μη εργαζομένων, που είναι πάνω από 6 εκατ. Ελληνες. Γι’ αυτό είδα με μεγάλη απορία το ΚΚΕ να συντάσσεται με τους διαθέτοντες οικόπεδα στην περιοχή της Χαλκιδικής όπου θα ανεγερθεί το εργοστάσιο χρυσού της TVX Gold, οι οποίοι φοβούνται μήπως υποβαθμισθεί η τουριστική αξία τους, και συνεπώς να στρέφεται εναντίον των 680 εργατών των ορυχείων της Κασσάνδρας, οι οποίοι θέλουν να μην κλείσουν και θέλουν να γίνει το εργοστάσιο χρυσού για να μη μείνουν άνεργοι.


Υπέθεσα ότι ίσως υπάρχει κάποια εξήγηση που δεν μπορώ να αντιληφθώ, όταν θυμήθηκα ότι ο επικεφαλής της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος, δηλαδή μιας από τις μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας μας, είναι… κομμουνιστής και ήταν και υποψήφιος του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Αλλά πώς μπορεί ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης να έχει ως στελέχη του εργοδότες που έχουν αντίθετα ταξικά συμφέροντα με τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους; Καθώς δεν ζει πια ο Μαρξ για να μου λύσει την απορία, είχα περιέλθει σε σύγχυση όταν τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα γνωστό οικονομικό περιοδικό στο οποίο ο έμπειρος συνάδελφός σας δημοσιογράφος κ. Γ. Κράλογλου επικεντρώνει την προσοχή του στο τι σημαίνει η μονότονη καταγγελία ότι για όσα δεινά υποφέρει ο λαός μας υπαίτιο είναι το μεγάλο κεφάλαιο και ιδιαίτερα οι μεγαλοβιομήχανοι (οι μικροβιομήχανοι είναι προφανώς τμήμα του εργαζόμενου λαού).


Ο καλός συνάδελφος αποκαλύπτει στο άρθρο του αυτό ποιοι είναι αυτοί οι αδίστακτοι και επικίνδυνοι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας μας, οι οποίοι ξεζουμίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και απομυζούν τα πορτοφόλια του λαού μας. Παραθέτω τον σχετικό κατάλογο:


* Τα δύο πιο μεγάλα ναυπηγικά συγκροτήματα της χώρας μας στον Σκαραμαγκά και στην Ελευσίνα. Ο στυγνός ιδιοκτήτης τους είναι το ελληνικό κράτος και οι εργαζόμενοι σε αυτά, που είναι μάλιστα στο πρώτο και συνιδιοκτήτες.


* Ολες οι βιομηχανίες λιπασμάτων της χώρας ανήκουν επίσης στον ίδιο στυγνό μεγαλοβιομήχανο, το κράτος, που έχει το μονοπώλιο παραγωγής και διανομής μέσω κρατικών τραπεζών. Οπως δε και στην περίπτωση των ναυπηγείων, για να μπορεί απρόσκοπτα να απομυζά τον ιδρώτα μας, μας φορολογεί και από πάνω με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές γιατί, καθώς είναι και ανίκανος επιχειρηματίας, αντί να έχει μονοπωλιακά κέρδη, τα καταφέρνει να είναι ζημιογόνες όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις του.


* Επίσης το κράτος μας είναι μεγαλοβιομήχανος και στον κερδοφόρο τομέα του πετρελαίου, αφού διυλίζει το 80% των πετρελαιοειδών και έχει και δύο μεγάλες εταιρείες διανομής. Αρα είναι μονοπώλιο και στα πετρέλαια, και ας γράφουν οι συνάδελφοί σας ότι για τις υψηλές τιμές της βενζίνης φταίνε οι ξένες εταιρείες πετρελαίων, λες και δεν είναι τα κρατικά διυλιστήρια αυτά που τις προμηθεύουν με τα υγρά καύσιμα που φορολογεί αγρίως και το κράτος.


* Επίσης το κράτος μας είναι και ο μεγαλύτερος βιομήχανος στον τομέα της μεταλλουργίας, αφού έχει θέσει υπό τον έλεγχό του την τεράστια Λάρκο και είναι δική του και η ΕΛΣΙ. (Από τις ιδιωτικές χαλυβουργίες άλλες έχουν κλείσει και άλλες προχωρούν σε κλείσιμο, όπως η Χαλυβουργική).


* Το κράτος είναι και ο μεγαλύτερος χαρτοβιομήχανος, αφού ελέγχει τις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες χάρτου που καλύπτουν το 80% της εγχώριας παραγωγής.


* Φυσικά το μονοπώλιο της ηλεκτροπαραγωγής έχει η κρατική ΔΕΗ, όπως και το μονοπώλιο των τηλεπικοινωνιών ο στυγνός ΟΤΕ, που ολοένα αυξάνει τα τιμολόγιά του παρά τα τεράστια κέρδη του, καθώς δεν επιτρέπει να τον ανταγωνίζονται οι ιδιώτες.


* Ποιος επίσης δεν γνωρίζει ότι όλες οι πολεμικές βιομηχανίες μας ανήκουν στον ίδιο μεγαλοβιομήχανο, το ελληνικό κράτος; Κρατικές είναι η ΠΥΡΚΑΛ, η ΕΒΟ, η ΕΑΒ κλπ., που επιπλέον είναι μονίμως ζημιογόνες. Ετσι όχι μόνο μας ξεζουμίζουν ως βιομηχανικό μονοπώλιο, αλλά πληρώνουμε και τα δισεκατομμύρια των ζημιών τους.


* Κρατικό είναι και το βιομηχανικό μονοπώλιο που παράγει ζάχαρη στη χώρα μας, όπως και η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης (η ΕΤΒΑ), που εκτός από τις βιομηχανικές περιοχές (ΒΙΠΕ) χρηματοδοτεί και πλήθος προβληματικές κρατικές βιομηχανίες φορτώνοντας με τις πάνω από 500 δισ. ζημιές της τους ώμους του εργαζόμενου λαού και των συνταξιούχων.


Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα κρατικά μονοπώλια (όπως λ.χ. τις μεγάλες τράπεζες, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, την Ολύμπικ Κέιτεριν κ.ά.), αλλά ήδη ξέρετε και έχετε καταλάβει πια ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιομήχανος, το μεγαλύτερο μονοπώλιο που μας ξεζουμίζει με κάθε τρόπο, καθώς όχι μόνο μας επιβάλλει το κράτος τις τιμές που εκείνο θέλει, αλλά είναι και ανίκανος επιχειρηματίας και έτσι μας υποχρεώνει να πληρώνουμε και τις ζημιές του. Μα τότε γιατί το ΚΚΕ και οι υπόλοιποι εραστές της κρατικής βιομηχανίας τα βάζουν με τους υπόλοιπους δεύτερης κατηγορίας βιομηχάνους; Μα πρώτα – πρώτα για να τους κάνουν να χρεοκοπήσουν και αυτοί για να περιέλθει έτσι ο έλεγχος και αυτών στο κράτος και στους συνδικαλιστές του (που κυβερνούν τη χώρα). Ισως όμως και από ζήλεια. Διότι οι ιδιώτες βιομήχανοι, παρ’ όλο που δεν έχουν μονοπώλια, παρουσιάζουν συνήθως υψηλά κέρδη. Ενώ οι κρατικές βιομηχανίες, παρ’ ότι μονοπώλια, είναι κατά κανόνα ζημιογόνες, πράγμα που αποδεικνύει και την πλήρη ανικανότητά τους να δουλέψουν σωστά, όπως μπορεί το τελευταίο ψιλικατζίδικο ή ζαχαροπλαστείο της χώρας μας, και μας έχουν φλομώσει στα χρέη και στην εξάρτηση από τις ξένες τράπεζες.


Ετσι η κ. Παπαρρήγα έχει δίκιο να στηλιτεύει τα μονοπώλια και τους μεγαλοβιομηχάνους για το κατάντημα της χώρας μας. Μόνο που δεν καταλαβαίνει ότι δείχνει τον εαυτό της και τους κρατοδίαιτους συνδικαλιστές που μας διαφεντεύουν. ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ και για την αντιγραφή