Ενας ανώνυμος μπλόγκερ στο Θέατρο Τέχνης.
nnn
Γιατί όχι; Γιατί ναι;
nnn
Μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις. Μια επιλογή που γέννησε σκεπτικισμό και επανέφερε, έστω για λίγο, το μόνιμο ερώτημα στην τέχνη: Εχει όρια το καλλιτεχνικό έργο; Και ποιος τα ορίζει; Ποιος αποφασίζει;
nnn
Πρόθεση του Θεάτρου Τέχνης, που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της τρέχουσας σεζόν, δεν ήταν ούτε η πρόκληση ούτε η διαφήμιση.
nnn
Ουσιαστικά ήταν μια επιλογή. Επιλογή γραφής και όχι απόψεων, υποστηρίζουν. Επιλογή χιούμορ και σάτιρας. Ας κριθεί γι’ αυτό που θα ανεβάσει, προσθέτουν οι του Θεάτρου Τέχνης, και όχι για όσα έχει ήδη γράψει κατά καιρούς. Ας κριθεί για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και όχι για τις απόψεις του. Απόψεις που προκάλεσαν. Σχόλια για νεκρούς… Ισως και να μην τις έχουν διαβάσει εκεί στο Τέχνης…
nnn
Λογοκρισία; Οχι βέβαια. Ελευθερία λόγου; Φυσικά. Εχει όμως και η τέχνη την ευθύνη της.
nnn
Γιατί όμως ένας μπλόγκερ επιλέγει την ανωνυμία; Μήπως επειδή του επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση χωρίς την ανάληψη της ευθύνης; Μήπως γιατί ευκολότερα αφήνεσαι στη χυδαιότητα όταν δεν βλέπουν το πρόσωπό σου, όταν δεν φανερώνεις την ταυτότητά σου; Μήπως…
nnn
Η παράσταση θα έχει τη μορφή καμπαρέ. Η Κάτια Γέρου θα ερμηνεύσει τα κείμενα, τις ιστορίες και τα τραγούδια. Από τον Φεβρουάριο.
nnn
Είναι ορισμένες μικρές παραγωγές που ξεπερνούν τα όρια της επιτυχίας και αγγίζουν βαθιά. Οπως η «Κατερίνα» του Κορτώ, του Νανούρη και φυσικά της Λένας Παπαληγούρα (φωτογραφία) που δίνει την ψυχή της σ’ αυτή τη μάνα.
nnn
Γι’ αυτό και συνεχίζει την πορεία της, εντός και εκτός Ελλάδας: θα συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας στη Ζυρίχη στις 10 Οκτωβρίου και μετά θα παιχθεί στο Λονδίνο σε συμπαραγωγή Ark4Art – Hellenic Centre στις 7 και 8 Νοεμβρίου.
nnn
Στην επιστροφή της θα πάει στην Πάτρα και από τις αρχές Δεκεμβρίου θα γυρίσει στην Αθήνα και στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
nnn
Τη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς θα υποδυθεί η Ναταλία Τσαλίκη τον χειμώνα στο Θησείον, έναν ρόλο που σε καλεί να αυτογελοιοποιηθείς με αξιοπρέπεια. Στα χνάρια της Μέριλ Στριπ. Μαζί της ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος αλλά και ο Γιάννος Περλέγκας ως σκηνοθέτης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ