Πρέπει να είσαι αφελής αν πιστεύεις ότι λέγοντας ως καλεσμένος σε μια εκπομπή «Στην Ελλάδα είμαι ο μόνος που έχει πάει με άντρα;» δεν θα κάνεις ντόρο. Είναι η ατάκα που θα συζητηθεί για τον επόμενο μήνα, σε όλες τις ιστοσελίδες, τα περιοδικά, τα κανάλια, τις εφημερίδες. Δικαιολογημένα. Είναι ατάκα-φωτιά και είναι το ζητούμενο για την επιτυχία μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Αυτό θα σκέφτηκε ο Απόστολος Γκλέτσος τον οποίο είχε καλεσμένο ο Πέτρος Κωστόπουλος στην εκπομπή «Βράδυ» στον Alpha το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Νομίζω ότι το ίδιο θα σκέφτηκε και ο παρουσιαστής, ο οποίος ως παλιά καραβάνα ξέρει πολύ καλά τι θα πρέπει να διαθέτει μια εκπομπή, για την ακρίβεια μια τηλεοπτική συνέντευξη, για να κάνει αίσθηση.
Και στο παρελθόν βέβαια είχαμε παρόμοιες περιπτώσεις με ανθρώπους που πολύ έξυπνα και ενίοτε με πολύ θάρρος εκμυστηρεύθηκαν on air γεγονότα που προκάλεσαν σειρά από αντιδράσεις και σχόλια. Κάπως έτσι στο μακρινό παρελθόν η Ζωή Λάσκαρη είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η κόρη της έκανε χρήση ναρκωτικών και ότι είχε μπει σε διαδικασία απεξάρτησης. Στη συγκεκριμένη εκπομπή παρόντες και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Μάρθα Κουτουμάνου. Πολύ θαρραλέα πράξη. Ακολούθησε ο υπέροχος Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος επίσης στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου παλαιότερα, δηλώνοντας απλά ότι αυτό που επιθυμεί είναι να είναι κύριος του εαυτού του, και κατάφερε έτσι μια ολόκληρη κοινωνία να του βγάλει το καπέλο.
Δυστυχώς σε άλλες εκπομπές, όλα αυτά τα χρόνια που η ιδιωτική τηλεόραση κατακλύζεται από talk shows, ακολούθησαν ατυχείς απαντήσεις και κλισέ που αν ίσχυαν ή ισχύουν αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων ότι όλη η Ελλάδα έχει περάσει από το ντιβάνι του ψυχαναλυτή, έχει άποψη για την καριέρα της Ζέτας Μακρυπούλια, ήταν σε κάποιο κότερο, δανείστηκε χρήματα ή υπήρξε άπιστος-η στη σχέση του.
Ραπανάκια για την όρεξη. Βαρετές κουβέντες, μη ελκυστικά πρόσωπα, τα οποία μεταξύ άλλων μάς δούλευαν ψιλό γαζί, καθώς όχι μόνο φρόντιζαν να παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικοί απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα αλλά έλεγαν και απίστευτες ανοησίες. Για παράδειγμα, αρκετοί γκέι (άνδρες και γυναίκες) όχι μόνο αρνήθηκαν να παραδεχθούν την επιλογή τους και να την υποστηρίξουν αλλά προσπάθησαν με διάφορες τραγελαφικές αφηγήσεις να πείσουν για το αντίθετο. Ειδικά σε θέματα κατάθλιψης κάποιοι έκαναν και κακό παρουσιάζοντας την κατάθλιψη με εντελώς λανθασμένο τρόπο, διαστρεβλώνοντας την εικόνα και τη διάγνωση.
Το τηλεοπτικό παιχνίδι παίζεται με κάποιους όρους. Αν θες να προκαλέσεις, να κάνεις αίσθηση και να συζητηθείς, θα πρέπει να τσαλακωθείς και να αποφασίσεις να αποκαλύψεις κάτι. Τα περί ανέμων και υδάτων δεν αφορούν κανέναν είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες. Ολο αυτό φυσικά προϋποθέτει αλήθειες, και μάλιστα σκληρές. Αν δεν το έχεις πάρει απόφαση, άσ’ το. Κάτσε σπίτι και θα δούμε ταινία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ