Η είδηση είναι πραγματική,δεν είναι πλάκα: μισθολογικές αυξήσεις από 15 έως 180 ευρώ για 314.000 δημόσιους υπαλλήλους αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση σύμφωνα με το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2016.Το συνολικό κόστος των αυξήσεων αυτών θα προσεγγίσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Προσέξτε.Τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικά και βασικά φάρμακα, περισσότερα από 45 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι ακινητοποιημένα χωρίς ανταλλακτικά, τα κενά στα σχολεία παραμένουν λόγω αδυναμίας πρόσληψης συμβασιούχων,η φροντίδα στο σπίτι για τους γέροντες σε όλη την Ελλάδα έχει σταματήσει ελλείψει κονδυλίων, οι περιπολίες στο Αιγαίο γίνονται με το σταγονόμετρο από την Πολεμική Αεροπορία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα, εκατοντάδες περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας παραμένουν στο γκαράζ επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για λάστιχα κλπ κλπ…
Όμως οι ζωτικές αυτές ελλείψεις δεν φαίνεται να είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η οποία προτιμά να δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ για μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο!
Δηλαδή ύστερα από 5 χρόνια μειώσεων και θυσιών σε όλα τα επίπεδα, η πρώτη πραγματική αύξηση που αποφάσισε να νομοθετήσει η κυβέρνηση Τσίπρα αφορά την «πελατεία της»: τους δημόσιους υπαλλήλους, που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του κόμματος.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με την επεξεργασία των Exit Poll του Σεπτεμβρίου ο μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ανήκει στην ηλιακή κατηγορία μεταξύ 45 – 54, με κατώτερη εκπαίδευση και κύρια επαγγελματική ιδιότητα τους μισθωτούς του δημοσίου (40%) και τις νοικοκυρές (44%).
Ωστόσο μία κυβέρνηση που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται κυρίως για τους μη προνομιούχους Έλληνες δεν θάπρεπε να νοιάζεται για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι παρά τα τρία μνημόνια εξακολουθούν να διατηρούν τις δουλειές τους και ένα σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους.
Θάπρεπε αντίθετα το Μαξίμου να ρίξει το βάρος του στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων του ιδιωτικού τομέα που έχασαν την δουλειά τους και όλα τα εισοδήματά τους την πενταετία της κρίσης.
Αλλά και στα εκατομμύρια των χαμηλοσυνταξιούχων των 700 ευρώ που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα. Απόμαχοι της εργασίας που ήδη πριν την επερχόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το 2016 είδαν μειώσεις στις συντάξεις του (30 – 50 ευρώ κατά μέσο όρο) λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και με μηνιαία εισφορά των συνταξιούχων προς όφελος του ΕΟΠΥΥ!
Όμως τόχουμε ξαναπεί.Για τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι πολίτες είναι ίσοι αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι λίγο πιο ίσοι από τους υπόλοιπους…