Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι η ψήφος του ελληνικού λαού ήταν ταξική. Συνεπώς πρέπει να συμπεράνουμε ότι και η πολιτική του θα εξυπηρετεί ταξικά συμφέροντα και όχι εκείνα του ελληνικού λαού, τα οποία εν τούτοις ορκίστηκε στη Βουλή να υπηρετήσει. Η μαρξιστική Αριστερά, της οποίας είναι γέννημα-θρέμμα, δείχνει να μεθοδεύει τη βαθμιαία αποβολή της αστικής τάξης από την εξουσία και την ουσιαστική εξόντωσή της, κατά τα λενινιστικά και σταλινικά πρότυπα. Ετσι εξηγείται και η επίθεση στην ιδιωτική εκπαίδευση με την ξαφνική επιβάρυνσή της με 23% ΦΠΑ με τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι δεν αναβρέθηκαν ισοδύναμα έσοδα. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
Η τρόικα είχε εισηγηθεί την αύξηση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας από 13% σε 23%. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη εμφανέστατα μοσχοαναθρεμμένα, απέρριψε την εισήγηση των τροϊκανών και αντιπρότεινε 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δηλαδή προτίμησε να επιβαρύνει τους γονείς των μαθητών κατά 1.600 ευρώ τουλάχιστον ετησίως αντί μόνο κατά 50 λεπτά το κιλό το βοδινό. Αλλά πόσο αυτό το πενηνταράκι θα μπορούσε να συμπιέσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό; Και πόσο θα περιόριζε την κρεοφαγία μας; Μάλλον καθόλου ή ελάχιστα, μια και διαπρέπουμε ήδη σε αυτήν και στην αναπόφευκτη πάχυνσή μας, η οποία τείνει να μας αναδείξει ανάμεσα στους πιο παχύσαρκους λαούς, πράγμα εμφανές ήδη στα πολλαπλασιαζόμενα δυσκίνητα λόγω πάχους παιδιά μας, αλλά και σε κατέχοντες υψηλές θέσεις εξουσίας.
Πολύ σοβαρότερες είναι όμως οι συνέπειες σε βάρος της εθνικής μας οικονομίας, καθώς το βόειο κρέας που καταναλώνουμε είναι κυρίως εισαγόμενο και κοστίζει, όπως διαβάζουμε, περισσότερο από 1 δισ. ευρώ ετησίως. Πράγμα που σημαίνει ότι δανειζόμαστε από την τρόικα και για να εισάγουμε βοδινό κρέας. Με τη μικρή ανατίμησή του ευχής έργο θα ήταν να μειωθεί η κατανάλωσή του, και συνεπώς και οι εισαγωγές του επ’ ωφελεία της εγχώριας κτηνοτροφίας (χοίρων, αμνών, κατσικιών και ορνιθοειδών). Οπως διαβάζουμε μάλιστα, το εισαγόμενο βόειο προέρχεται κατά 80% από την Ολλανδία, προς μεγάλη χαρά του κ. Ντάισελμπλουμ, δηλαδή του σκληρότερου μνημονιακού της τρόικας, και φυσικά επ’ ωφελεία των ελλήνων εισαγωγέων βοδινού, που κάποιος ανεύθυνος θα μπορούσε να υποπτευθεί ως τους νέους διαπλεκόμενους με την εξουσία, αν αυτό μάλιστα συσχετιστεί με την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης (αλλά περιέργως και της αντιπολίτευσης, η οποία τηρεί σιγήν ιχθύος επί του θέματος) να απαλλάξει την ιδιωτική εκπαίδευση από τον ύψους 23% ΦΠΑ επαναφέροντας την αύξηση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας, ως αποδοτικότερο ισοδύναμο.
Αυτή η μεθόδευση σε βάρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κρίνοντας και από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Φίλη, έχει ταξικά χαρακτηριστικά, συμπλέει δε κατά σύμπτωση και με τον πολυκαταγγελθέντα νόμο του υπουργού Επικρατείας Παππά για την ουσιαστική χειραγώγηση των τηλεοπτικών δικτύων και σταθμών, το οποίο κατά τους επικριτές του δείχνει πρόθεση φιμώσεως όσων πληροφορούν και σχολιάζουν χωρίς να φοβούνται. Είναι άλλωστε προφανές ότι η Βενεζουέλα της ημιδικτατορίας Τσάβες – Μαδούρο συνιστά σταθερό πρότυπο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ