Η φοροκαταιγίδα μέτρων που θα ψηφισθεί την Παρασκευή στη Βουλή εφαρμόζοντας το πρώτο μέρος του τρίτου μνημονίου είναι η οδυνηρή κατάληξη της μοιραίας απόφασης πολιτικής ιδιοτέλειας των κ.κ.Τσίπρα , Καμμένου και Κουβέλη -τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο- να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εκβιάζοντας μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Χαμένοι για μία ακόμη φορά από το φορολογικό τσουνάμι που έρχεται οι συνταξιούχοι , οι μισθωτοί και όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν τώρα -επιπλέον από τα μέτρα του email Χαρδούβελη (γύρω στα 900 εκατομμύρια ευρώ) που διαπραγματευόταν η κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με τους δανειστές – και τον βαρύ λογαριασμό της επτάμηνης διακυβέρνησης Τσίπρα .

Μία καταστροφική και από οικονομικής πλευράς διακυβέρνηση που απομόνωσε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,οδήγησε την οικονομία ξανά σε ύφεση , στράγγιξε τα αποθέματα όλων των κρατικών οργανισμών και ταμείων, οδήγησε στην απόσυρση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες και έφερε τα capital control του Ιουλίου μετά από ένα αχρείαστο και λαϊκίστικο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου εγκαταλείφτηκε από τον ίδιο τον εμπνευστή της άμεσης προσφυγής στο λαό.
Παρ όλα αυτά ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι και να πληρώσει και την λυπητερή του κ.Τσίπρα .
Μάλιστα, έτσι όπως έφερε τα πράγματα η πρώτη φορά Αριστερά , οι ιδιωτικοποιήσεις ,οι μεταρρυθμίσεις και τα σκληρά φορολογικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας για να πετύχουν τους απαραίτητους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς τους οποίους η χώρα όχι μόνο δεν θα έχει πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους της, αλλά θα κινδυνεύσει να μείνει και πάλι μετεξεταστέα και στο κατώφλι ξανά του GREXIT.
Μ αυτά και μ αυτά ,όσα θα μπορούσε να έχει καταφέρει η Ελλάδα με σχετική ευκολία τον Δεκέμβριο του 2014 – Ιανουάριο 2015 εάν δεν είχε οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες από έναν συνδυασμό πολιτικών δυνάμεων που διψούσαν για εξουσία , θα ταλαιπωρηθεί αφάνταστα να πετύχει ένα χρόνο μετά ,σε πολύ πιο δεινή οικονομική κατάσταση και ενώ κάθε περιθώριο των φορολογούμενων πολιτών έχει εξαντληθεί στο έπακρον.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της τελευταίας πενταετίας με την φτωχοποίηση της κοινωνίας να χτυπάει κόκκινο .

Επιπλέον,τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πυκνώνουν επικίνδυνα στον περίγυρος της χώρας ο οποίος γίνεται εκρηκτικός – με την Τουρκία στα πρόθυρα της αποσταθεροποίησης, τον πόλεμο στη Συρία να συνεχίζεται και 50.000 πρόσφυγες να περνούν τα ελληνικά σύνορα κάθε βδομάδα.

Η χώρα χρειάζεται απαραιτήτως -όσο υπάρχει καιρός- ενίσχυσης της κοινωνική συνοχής και πολιτική νηφαλιότητα. Απαιτούνται ευρείες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα και με χείρα βοηθείας από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς .
Έτσι ώστε να αποφευχθεί την στιγμή της δυσκολότερης δοκιμασίας η στείρα πολιτική αντιπαράθεση μπροστά στα ερείπια και να συμφωνηθεί επιτέλους ένα κοινό σχέδιο εξόδου από την κρίση και μία πολιτική ανάταξης του τόπου.
Ενωμένοι μπορούμε να περάσουμε τη θύελλα που έρχεται , σπαρασσόμενοι και διχασμένοι κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε στην απόλυτηκαταστροφή.