To βίντεο της ντροπής το έχετε δει ; Ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος με αγωνία πλησιάζει τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να μάθει τι θα γίνει με τη σύνταξή του.

-Πόσο σύνταξή παίρνεις; τον ρωτάει ο Στρατούλης

– 1.000 ευρώ , απαντάει ο συνταξιούχος

– Ε αυτοί ζητούν να παίρνεις 240 κύρια και 30 επικουρική. Να το δώσω αυτό;

-Όχι ,όχι, λέει με τρόμο ο συνταξιούχος και ρωτάει:» Θα πάμε στη δραχμή, τι θα κάνουμε;»

– Για νάχεις λεφτά στην τσέπη τι σε νοιάζει; Σε νοιάζει νάμαστε στο Ευρώ και να μην έχεις λεφτά στην τσέπη;

– «Όχι, όχι. απαντάει ο ηλικιωμένος.

– «Έτσι μπράβο, πανηγυρίζει ο Στρατούλης»

Είναι φανερό ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης με αντιλήψεις υπέρ της δραχμής δεν ορρωδούν προ ουδενός και μπορούν να πουν το μεγαλύτερο ψέμα αρκεί να πείσουν τον απλό πολίτη να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής .

Εάν όμως επικρατήσει το «όχι» και η χώρα πάει στη δραχμή , κανείς από την κυβέρνηση δεν τολμάει να εξηγήσει στον κόσμο ότι οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι -ιδιαίτερα αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό- πλουσιότεροι.

Όσοι μάλιστα από την Αριστερά διαμαρτύρονται για κάποιους Έλληνες εφοπλιστές και για την ολιγαρχία του χρήματος που πληρώνει λιγότερους φόρους και βρίσκεται στις λίστες της Ελβετίας ,πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιστροφή στην δραχμή είναι για όλους αυτούς Θείο Δώρο : θα ζουν στο εξωτερικό και θα αγοράζουν «μπιρ παρά» τα ελληνικά φιλέτα από τους …ιθαγενείς .

Σε μια χώρα όπου ακόμη και τα τρόφιμα -σε ένα μεγάλο ποσοστό – είναι εισαγόμενα ,μαζί με τα πιο σημαντικά φάρμακα, τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά αυτός που πραγματικά θα γονατίσει οικονομικά με ένα υποτιμημένο και ανίσχυρο νόμισμα είναι ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο μισθωτός με το χαμηλό εισόδημα. Ενώ η λιτότητα στη χώρα θα είναι για πολλές γενιές αφού θα πρέπει να ξεπληρωθεί χρέος 350 δισ. ευρώ ,με δραχμές! Μαύρη φτώχεια δηλαδή- γι αυτό και η Κομισιόν ετοιμάζει ανθρωπιστική βοήθεια σε περίπτωση που υπάρξει GREXIT.

Το χειρότερο: με μία πανίσχυρη Τουρκία στην πόρτα μας , ο μοναδικός τρόπος για να είναι πραγματικά ασφαλής η Ελλάδα είναι αφενός μεν το ετοιμοπόλεμο του στρατεύματος (το οποίο ,όμως, χρειάζεται ισχυρό νόμισμα για να διατηρήσει τους πανάκριβους εξοπλισμούς ) αφετέρου δε η χώρα να έχει ισχυρά διεθνή ερείσματα και συμμαχίες . Η έξοδος ,όμως, από την Ευρώπη σημαίνει απομόνωση αλά Χότζα και δραματική αύξηση των εθνικών κινδύνων.

Συμπέρασμα :η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η μονομερής απομάκρυνση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν εγκληματικό λάθος που θα πρέπει να διορθωθεί αμέσως – όσο υπάρχει ακόμα καιρός . Εάν η κυβέρνηση θέλει, πράγματι, να κρατήσει τη χώρα στην ΕΕ,πρέπει να ματαιώσει το δημοψήφισμα- το οποίο δεν έχει πλέον αντικείμενο – και να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική είναι καταστροφική . Θα διχάσει τον λαό μεταξύ δραχμολάγνων και μνημονιακών , θα ισοπεδώσει την οικονομία και θα πληγώσει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις Ελλάδος-Ευρώπης.

Ο κ.Τσίπρας υποστηρίζει ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα ενισχύσει την διαπραγματευτική του δύναμη απέναντι στους δανειστές. Αν ωστόσο οι δανειστές δεν πεισθούν ,όπως δεν πείσθηκε η κυρία Μέρκελ από την τετράμηνη «σκληρή διαπραγμάτευση» της νέας κυβέρνησης, η χώρα θα βγει από το Ευρώ και θα γυρίσει στη δεκαετία του 50.