Είχε όρεξη για κουβέντα (πράγμα ασυνήθιστο) ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής (φωτογραφία) στο πηγαδάκι «γαλάζιων» βουλευτών (διάβαζε Αδωνις, Ολγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης κ.ά.) που είχε σχηματιστεί στα «ορεινά» της Βουλής. Οι βουλευτές έβαζαν μεταξύ τους ένα είδος στοιχήματος για το πόσες πιθανότητες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές. Ο ένας (ο Αδωνις) έδινε ένα 50%, ο άλλος (ο Βορίδης) ένα 75% και εν συνεχεία ρωτήθηκε και ο κ. Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν τον άκουγαν από τα άλλα έδρανα της Βουλής, είπε: «Εγώ τώρα τους δίνω ένα 80%». Ενας από τους βουλευτές παρατήρησε ότι την προηγούμενη φορά, πριν από μία εβδομάδα, τους έδινε ένα 95%, τι συμβαίνει και άλλαξε; Αλλά ο κ. Καραμανλής δεν είπε. Κάποια στιγμή κάποιος από το πηγαδάκι παρατήρησε ότι αν υπάρξει δημοψήφισμα τότε είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε στη δραχμή. Τον άκουσε ο πρώην πρωθυπουργός και είπε: «Αν μας οδηγήσουν στη δραχμή, τότε θα επέλθει τέτοια καταστροφή για τη χώρα που θα είναι χειρότερη από τη Μικρασιατική Καταστροφή».
Εβαλαν μέσο τον βουλευτή για τα… μπουζούκια

Κρίση; Ποια κρίση; Ρευστότητα; Ποια ρευστότητα; Περίπου 2.500 άτομα συνωστίζονταν το περασμένο Σάββατο προσπαθώντας να βρουν τραπέζι για να παρακολουθήσουν τη συναυλία που έδωσε ο λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος (που άρχισε καριέρα από τα τηλεοπτικά realities) στο πολυτελές music hall της Λάρισας «Starz». Να σκεφθείτε, υπήρχε τέτοια ζήτηση για τη συναυλία που ορισμένοι Λαρισαίοι έβαλαν ως… μέσο τον «γαλάζιο» τοπικό βουλευτή Χρ. Κέλλα να τους βρει τραπέζι. Και τους βρήκε! Αλλοι πλήρωναν όσο-όσο για να βρουν τραπέζι κοντά στην πίστα και, όπως εγκύρως με πληροφόρησαν, στις πρώτες σειρές η ελάχιστη κατανάλωση ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ. Να μην ξεχάσω, είχαν (οι πιο μερακλήδες) ανοίξει και πεντάλιτρες σαμπάνιες και γενικά το κέφι, τα τσιφτετέλια και το χρήμα έρρεαν στο νυχτερινό κέντρο άφθονα. Ακόμη και το μεικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ κλήθηκε, έκανε έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αλλά δεν βρήκε, όπως πάλι μου είπαν, τίποτε το επιλήψιμο.
Το μνημόσυνο του Εθνάρχη
Ηταν όλοι εκεί. Στο ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρόντος και του Πρ. Παυλόπουλου, δεν υπήρξαν ηχηρές απουσίες. Οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς αντάλλαξαν θερμή χειραψία και παρακολούθησαν ο ένας δίπλα στον άλλον την επιμνημόσυνη δέηση. Πέραν όμως τούτου ουδέν. Καμία συζήτηση μεταξύ τους, καμία προσπάθεια για να ξαναβρεθούν. Το μνημόσυνο έγινε σε στενό κύκλο και έτσι δεν παρέστη ούτε ο Αλ. Τσίπρας ούτε ο Π. Καμμένος, που ορισμένοι έλεγαν ότι ήθελε να παραστεί. Αντ’ αυτού έστειλε τον Τέρενς Κουίκ. Αλλά γιατί να ερχόταν ο κ. Τσίπρας στους Καραμανλήδες; Μετά τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν τον σήκωνε και τόσο το κλίμα. Μάλιστα, ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή παρατήρησε: «Είδατε με πόση ευκολία ο Τσίπρας είπε πως δεν έκανε πρόταση στον Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας;». Ο πρώην πρωθυπουργός απλώς κούνησε το κεφάλι του και δεν έδειξε ότι ήθελε να συνεχίσει τη συζήτηση. Ούτε όταν βρέθηκε εν συνεχεία με βουλευτές θέλησε να μιλήσει. Απομακρύνθηκε από κοντά τους λέγοντας με το γνωστό του χιούμορ «να φύγουμε, μήπως μας πουν ότι συνωμοτούμε κιόλας…».


Δέκα ώρες με τη Ραχήλ

Ο Π. Κουρουμπλής (υπουργός Υγείας προερχόμενος από το ΠαΣοΚ) και η Ραχήλ Μακρή (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) βρέθηκαν να συνταξιδεύουν επί δέκα συνεχείς ώρες με υπουργικό αυτοκίνητο. Από την Κοζάνη ως την Αθήνα ήταν συνεχώς μαζί. Αν εξαιρέσεις μια στάση που έκαναν στη Λάρισα (και επιθεώρησαν από κοινού το εκεί νοσοκομείο) και μια στάση στα Καμένα Βούρλα για να φάνε από μια πίτσα συνοδευόμενη από μια ξανθιά μπίρα, πέρασαν τις δέκα ώρες μέσα στο αυτοκίνητο λέγοντας… ανέκδοτα (για τους Ποντίους), συζητώντας για τα πιράνχας στην Υγεία, για το πώς ο κ. Κουρουμπλής γνώρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τι ρόλο έπαιξε στη γνωριμία τους ο Δ. Κρεμαστινός, γιατί έφυγε από το ΠαΣοΚ του Γ. Παπανδρέου και γιατί δεν ανταλλάσσει κουβέντα η Ραχήλ με τον Π. Καμμένο. Ο κ. Κουρουμπλής έδειχνε συγκινημένος για την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Διδυμότειχο με τους κατοίκους να του λένε ότι πρώτη φορά είδαν υπουργό στα μέρη τους. Καμάρωνε και με την εντολή που έδωσε στους υπευθύνους του Νοσοκομείου της Λάρισας να φτιάξουν τουαλέτες σε κάθε θάλαμο ασθενών και θα τις επιθεωρήσει σε τέσσερις εβδομάδες. Και κάτι ακόμη: στο αυτοκίνητο βρήκαν την ευκαιρία να τσακίσουν στα γρήγορα και από έναν πιτόγυρο ο καθένας, προσφορά φανατικού συριζαίου εκ Λαρίσης.


Του έκλεψαν τις… οδοντό-κρεμες

Πάει να σκάσει ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός Α. Λυκουρέντζος και γιατί δεν εξελέγη βουλευτής («έχω ζόρια» λέει συνεχώς) και επειδή άγνωστοι διέρρηξαν το ολοκαίνουργιο γαλάζιο Passat που αγόρασε μόλις πριν από 23 ημέρες. Του έσπασαν το πίσω τζάμι και πήραν ένα τσαντάκι που είχε στο πίσω κάθισμα. Οχι, δεν είχε λεφτά ή πιστωτικές κάρτες στο τσαντάκι, αλλά… οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Γι’ αυτό πάει να σκάσει.

HeliosPlus