Οταν η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου συνάντησε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον Πολυχώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην εκδήλωση για την εβδομάδα του κινεζικού κινηματογράφου ήταν η πρώτη φορά που συνομιλούσε με κομμουνιστή ηγέτη. Την πλησίασε ο κ. Κουτσούμπας και της έδωσε τα συγχαρητήριά του για την εκδήλωση λέγοντάς της ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις με άλλα κράτη βοηθούν σε θέματα συνεργασίας και φιλίας. Η υφυπουργός Πολιτισμού έμεινε καταγοητευμένη από τον κομμουνιστή ηγέτη. Του ζήτησε να φωτογραφηθούν μαζί, εκείνος δέχτηκε μετά χαράς (και όχι μία μόνον φορά) και αργότερα η κυρία υφυπουργός έλεγε: «Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, ευγενέστατος, ευφυής, γνωρίζει καλά τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις».


Η ιστορία μιας… ατάκας

Ξέρετε τι ενόχλησε περισσότερο τον Αλ. Τσίπρα και γενικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική απάντηση που δόθηκε στην ομιλία του στη ΔΕΘ; «Μόνο νεκρούς δεν έταξε ότι θα αναστήσει…». Ηταν μια έκφραση λαϊκή που χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό θέλοντας να δείξει την καχυποψία του σε υποσχέσεις. Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι τη φράση αυτή έγραψε (σε κυβερνητική ανακοίνωση) και εν συνεχεία ξεστόμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αλλά δεν έχουν έτσι τα πράγματα…
nnn
Εκείνο που πληροφορήθηκα (και δεν θέλω διάψευση) είναι ότι ο Πρωθυπουργός, την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε προς τις παραγωγικές τάξεις στο Βελλίδειο, προετοίμαζε (με τηλεφωνήματα και έγγραφα) την επερχόμενη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν και δεν έβλεπε τηλεόραση. Είχε ανοιχτή στο γραφείο του την τηλεόραση, αλλά χωρίς ήχο και ήταν βυθισμένος στα χαρτιά του. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι δύο φορές ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη είπε ότι παρακολούθησε την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ (και διάβασε και τη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα). Ο κ. Τσίπρας βλέπει Σαμαρά στην τηλεόραση, ενώ ο κ. Σαμαράς δεν βλέπει Τσίπρα, τον αγνοεί και βεβαίως φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρουν και αυτά που λέει. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια…
nnn
Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Βελλίδειο, να σου η κυρία Βούλτεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο κραδαίνοντας μια ανακοίνωση που είχε ετοιμάσει για να την πληροφορηθεί ο Πρωθυπουργός. Και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος: «Εταξε τα πάντα ο Τσίπρας…» είπε η κυρία Βούλτεψη και άρχισε να του εξιστορεί τι ακριβώς υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας: «Τι λες, παιδί μου, τόσο πολλά, αυτός μόνον νεκρούς δεν έταξε ότι θα αναστήσει…» είπε εντελώς αυθόρμητα ο Πρωθυπουργός. Η κυρία Βούλτεψη δεν έχασε την ευκαιρία: «Αλλάζω αμέσως την ανακοίνωση και βάζω πρώτα την ατάκα σου με τους… νεκρούς που πολύ μου άρεσε» είπε και το έκανε, ενώ ο Πρωθυπουργός βυθίστηκε και πάλι στα χαρτιά του.
Ασθενοφόρα για απόσυρση

Οργισμένος είναι ο «γαλάζιος» βουλευτής Αθ. Δαβάκης επειδή το νοσοκομείο Σπάρτης παρέλαβε δύο ασθενοφόρα κατόπιν ενεργειών, όπως γράφτηκε, του λακεδαιμόνιου αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου. Καλά, θα πείτε, είναι οργισμένος επειδή το νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας απέκτησε δύο ασθενοφόρα; Και όμως, είναι διότι, πρώτον: τα ασθενοφόρα τα έφερε στη Σπάρτη ο αντίπαλός του στην εκλογική του περιφέρεια, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι μεν του ΠαΣοΚ, αλλά δεν έχει και τόση σημασία στην περιφέρεια. Δεύτερον, αποδείχθηκε ότι πρόκειται για… μπαγκατέλες, γιατί, όπως έλεγε, αντί να τα φέρουν για απόσυρση (και έχει ένα καλό συνεργείο για απόσυρση στη Σπάρτη), τα έφεραν στο νοσοκομείο. Αλίμονο σε όποιον τα χρειαστεί.


Ποιος θα κόψει το… κεφάλι ποιου;

Ο εμφύλιος χρυσαυγιτών που ξέσπασε στη Λάρισα (και πρώτοι εσείς είχατε πληροφορηθεί από τούτη εδώ τη στήλη) κλιμακώνεται με μηνύσεις και αγωγές. Ενα νέο βίντεο που αποκαλύφθηκε (και οδεύει προς τον εισαγγελέα) παρουσιάζει τον διαγραφέντα από το φασιστικό αυτό μόρφωμα εκλεκτό του Ηλ. Κασιδιάρη και του Ηλ. Παναγιώταρου στη Λάρισα Δ. Κολτσίδα να απειλεί τον επίσης διαγραφέντα βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (αυτός που πρώτος από τους βουλευτές κατήγγειλε ότι η Χρυσή Αυγή είναι «εγκληματική οργάνωση») ότι «εάν τον πετύχει πουθενά θα του κόψει το κεφάλι». Κάτι περίπου σαν τους τζιχαντιστές, αλλά σε ναζιστική-φασιστική εκτέλεση. Ο Χρυσοβαλάντης, ο οποίος δεν σηκώνει ούτε μύγα στο σπαθί του, όπως λέει, και μετά τις απανωτές απειλές που δέχτηκαν και αυτός και η οικογένειά του καταφεύγει στον εισαγγελέα. Με τη σημείωση ότι αυτός ήταν που πρότεινε να μην ενταχθεί στην οργάνωση ο Κολτσίδας «αλλά μας τον επέβαλε τότε ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος».

HeliosPlus