Η ανακοίνωση των ρόστερ των 32 ομάδων που θα μονομαχήσουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας συνοδεύτηκε σε πολλές περιπτώσεις από αντιδράσεις των κομμένων. Είτε επρόκειτο για δημοσιοποίηση της λεγόμενης προεπιλογής (30 παίκτες) είτε για την τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική, οι κομμένοι αλλά και το περιβάλλον τους δυσαρεστήθηκαν. Μερικοί μάλιστα εξερράγησαν εκφράζοντας και με ακραίο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους, προκαλώντας ακόμη και εθνικό θέμα όπως συνέβη με την περίπτωση του Γάλλου Σαμίρ Νασρί, του οποίου η αρραβωνιαστικιά καθύβρισε δημοσίως τη Γαλλία.
Η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες οι μη κλήσεις στην 30άδα του Μουντιάλ δεν προκάλεσαν το παραμικρό επεισόδιο. Μετά την ανακοίνωση του κ. Φερνάντο Σάντος, εκτός νυμφώνος έμειναν οι διεθνείς Νίνης, Σηφάκης, Σιόβας και Κυριάκος Παπαδόπουλος, παίκτες που είτε έκαναν μια μέτρια σεζόν είτε ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.
Την ίδια στιγμή όμως, πέρα από το καρέ των κομμένων που είχαν θητεία στην εθνική ομάδα δεν υπήρξαν άλλοι παίκτες που να διεκδικούσαν την κλήση τους για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να μη δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον πορτογάλο τεχνικό. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η λειψανδρία, η φτώχεια στην ανάδειξη νέων παικτών που θα επέβαλλαν με την απόδοσή τους την κλήση στην εθνική ομάδα.
Και αυτό μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του κ. Σάντος, με την έννοια ότι δεν έχει τον κίνδυνο να αδικήσει κάποιους και να προκαλέσει γκρίνιες. Από την άλλη πλευρά όμως υποδεικνύει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο διάδοχός του για να συγκροτήσει ένα νέο σύνολο που θα υπερασπιστεί την παράδοση των επιτυχιών που έκτισε η ελληνική ομάδα από το 2004 και μετά. Πολύ περισσότερο που το επόμενο διάστημα προβλέπεται ότι θα κουνήσουν το μαντίλι στην εθνική ομάδα έμπειροι παίκτες στους οποίους βασίστηκε το οικοδόμημά της…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ