«Το Βήμα» παραχωρεί σήμερα τη θέση του κύριου άρθρου του σε δύο αναγνώστες. Με χιούμορ, έστω και εν ου παικτοίς, θέτουν τρία επίκαιρα προβλήματα, των οποίων η κοινωνία απαιτεί άμεσες λύσεις. Ιδού σε περίληψη οι «προτάσεις» για βουλευτές, υπουργούς και αρπακτικά του δημόσιου χρήματος.

Περί βουλευτών. Τα τέκνα όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων πρέπει να φοιτούν υποχρεωτικώς σε δημόσια δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια που λειτουργούν μέσα στα όρια της εκλογικής περιφέρειας του βουλευτή.
Τα κέρδη για το κοινωνικό σύνολο από μια τέτοια ρύθμιση θα είναι προφανώς σημαντικά.
Περί υπουργών και δημόσιας υγείας. Ολοι οι υπουργοί και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία, από ιατρούς του ΕΣΥ, χωρίς δικαίωμα επιλογής. Οπως οι κοινοί πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις, θεραπείες, εγχειρήσεις κ.λπ. από τον ιατρό βάρδιας.
Η τρίτη πρόταση θέτει ένα ζήτημα αμφιλεγόμενο. Πρέπει το Κράτος να επιδιώκει την επιστροφή στα δημόσια ταμεία των χρημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί για τις περιβόητες μίζες;
Οπως τονίζει ο αναγνώστης στην επιστολή του, είναι κυνική αλλά συζητήσιμη η «ρύθμιση» της απαλλαγής από ποινικές ευθύνες εκείνων οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στο Δημόσιο όσα έχουν αποσπάσει από το κοινωνικό σύνολο.
Υποστηρίζεται ότι η Κοινή Γνώμη κλίνει υπέρ της λογικής «φέρτε πίσω τα κλεμμένα!».
Είναι μάλλον ανήθικο το Κράτος να συμβιβάζεται με αυτές τις συνθήκες.
Κατά τους υπολογισμούς όμως των αρμοδίων τα χρήματα που θα μπορούσαν να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία είναι περισσότερα από όσα προσπαθεί να εξοικονομήσει η Κυβέρνηση για να δώσει «κάτι» στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ένστολους και στους δικαστές –όπως έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός.
Ανάγκα και θεοί πείθονται!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ