«Ορισμένοι φαίνεται πως το έχουν ξεχάσει. Είμαι Οικονομολόγος και συγγραφέας», λέει ο κ. Νίκος Παπανδρέου (στη φωτογραφία αριστερά), αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ως συγγραφέας τελειώνει ένα βιβλίο με τίτλο «Το σημειωματάριο ενός Πρωθυπουργού». Πού πάει το μυαλό σας; Ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου συνεχώς δίπλα στον αδελφό του, που μετείχε μάλιστα και σε πρωθυπουργικές αποστολές θα έγραφε ένα βιβλίο για πρωθυπουργό, ένα είδος ημερολογίου στα 3,5 χρόνια που ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν στο Μαξίμου. Κάνετε όμως λάθος. Το βιβλίο δεν αναφέρεται στον Γιώργο, αλλά στον Γεώργιο Παπανδρέου, δηλαδή στον παππού του και προβλέπεται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά άγνωστα για την αποστασία, αλλά και για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
***
Τι κάνει σήμερα αλήθεια ο κ. Ν. Παπανδρέου, ο άνθρωπος, όπως ειπώθηκε, των ειδικών αποστολών του αδελφού του, πρώην πρωθυπουργού; Πέραν του ότι συνεχίζει να γράφει βιβλία, δεν σταματά να λέει τη γνώμη του, αν και όπως λένε οι φίλοι του «τώρα ορισμένοι δεν τον παίζουν». Παρά ταύτα, όπως βεβαιώνουν όσοι τον γνωρίζουν από κοντά, του αρέσει να χώνεται παντού, αψηφώντας το κόστος. Άλλωστε, όπως ο ίδιος λέει συχνά οι πολιτικοί αποφεύγουν να πάρουν το πολιτικό κόστος. Ο Γιώργος , είχε πει, πήρε το πολιτικό κόστος και τον διώξανε. Όσον αφορά το σενάριο της ταινίας «Μίκης Θεοδωράκης», που ετοίμασε, σε συνεργασία με τον διάσημο μουσικοσυνθέτη (προ της κρίσης) μάλλον το όλο θέμα έχει παγώσει. Ο λόγος; Λόγω της κρίσης δεν βρίσκεται χρηματοδότης, αν και έχει αναζητηθεί ακόμα και στην Αμερική.
***
«Να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, δεν προσφέρουν τίποτα, έχουν καθιερωθεί από την εποχή του Μεταξά, δεν είναι αντιεθνικό αυτό που ζητώ», ανακοινώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης (στη φωτογραφία δεξιά) εμφανώς εκνευρισμένος με ό,τι πρόκειται να συμβεί αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπουτάρης, δεν ζητά να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις στις μικρές επαρχιακές πόλεις, αλλά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται και στρατιωτική παρέλαση. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει όμως και ένα άλλο λόγο να είναι εκνευρισμένος. Με τι νομίζετε; Με την «φιέστα», όπως την χαρακτηρίζει του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, με τους «φουστανελοφόρους» που θα «εισβάλουν» στη Θεσσαλονίκη, ως αναπαράσταση της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων της Συμπρωτεύουσας: «Ενοχλεί την αισθητική μου πέραν κάθε λογικής, δεν πρόκειται να παραστώ», έλεγε.
***
Την ίδια ώρα ο κ. Δ. Στρατούλης (Αριστερό Ρεύμα) κάλεσε τον κόσμο σε… «λαϊκές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου». Επισήμανε μάλιστα ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις μαζικού λαϊκού χαρακτήρα την ημέρα του εορτασμού του «Όχι». Στον δικτυακό τόπο iskra που συνήθως φιλοξενεί τις απόψεις του Αριστερού Ρεύματος έχει αναρτηθεί ένα άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου, λαϊκές παρελάσεις παντού με ένα νέο μεγάλο «Όχι».Με δυο λόγια ο η Συνιστώσα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ θέλει διπλές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου.
***
Γαλάζιοι βουλευτές της ΝΔ εναντίον Golden boys των τραπεζών. Τροπολογία με την οποία ζητούν να μειωθεί ο μισθός του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλου και των υπολοίπων Golden boys των τραπεζών (όπως τους χαρακτηρίζουν), κατέθεσαν 60 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Γραμματέα του κόμματος κ. Μ. Κεφαλογιάννη (στη φωτογραφία αριστερά). Ο Γραμματέας της ΝΔ, λέει μάλιστα ότι υπάρχουν Golden boys που αμείβονται με μισθούς πάνω κι από αυτόν του Πρωθυπουργού. Φαίνεται ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έχει εξασφαλίσει κάποια κάλυψη για την ενέργειά του αυτή από το Μαξίμου γιατί είπε «αν τολμήσει ο υπουργός Οικονομικών ας μην την κάνει δεκτή».
***
Έχει πολύ πολιτικό παρασκήνιο η χθεσινή άφιξη της τουρκικής ομάδας Φενέρ Μπαξέ στη Λευκωσία, για τον αγώνα της με την κυπριακή ομάδα ΑΕΛ. Ως γνωστόν η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο και ήθελε η ομάδα της να έρθει στην Κύπρο μέσω του κατοχικού αεροδρομίου της Τύμπου. Όταν το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, αφού το κατοχικό αεροδρόμιο δεν αναγνωρίζεται από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς, η Φενέρ Μπαξέ συμφώνησε να έρθει μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λάρνακας. Έλα όμως που δεν έχει απευθείας πτήσεις Λάρνακας- Κωνσταντινούπολης. Έτσι η τουρκική ομάδα πήγε στη Ρόδο και από εκεί με αεροπλάνο της Ολυμπιακής έφθασε στη Λάρνακα.
***
Δεν έφερε όμως μαζί της Τούρκους φιλάθλους, αλλά 1.100 Τουρκοκύπριους οι οποίοι ζήτησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Έτσι επιστρατεύτηκαν πούλμαν που μετέφεραν τους Τουρκοκύπριους από τα οδοφράγματα της οδού Λήδρας προς το στάδιο Γ.Σ.Π, όπου διεξήχθη ο αγώνας. Και μετά τους πήγαν εκεί που τους βρήκαν. Η κυπριακή αστυνομία πήρε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
***
Έρχεται κάποια στιγμή (ανεξήγητη για πολλούς) που οι τραγουδίστριες θέλουν να κάνουν πολιτική. Δεν είμαι βέβαιος εάν αυτό το έχουν ανάγκη, ή επειδή επιδιώκουν μία εξτρά (τζάμπα) διαφήμιση, αλλά η κυρία Άννα Βίσση (ξανα)μίλησε για τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά: «Απλά νιώθω και το τονίζω σαν, να άνοιξε μια πορτούλα ελπίδας», με τον κ. Σαμαρά, είπε σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια. Χωρίς να το «παίξει» «ειδήμων», όπως σπεύδει να εξηγήσει, μίλησε ακόμα και για την Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «η βία έχει πάρα πολλά πρόσωπα».