Αν κάποιο μέλος της Χρυσής Αυγής ανέβαζε θεατρική παράσταση με θέμα την ερωτική ζωή της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, ορισμένοι κληρικοί θα επικροτούσαν. Εκφράζουν τις ηθικές ανησυχίες τους κατά περίπτωση. Δεν ενδιαφέρονται για το τι γίνεται αλλά για το ποιος εμπλέκεται.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi». Δεν πήγε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα ούτε με τον διάκονο που του σιδερώνει το ράσο. Πήγε συνοδευόμενος από 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία». Αναφέρει: «όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος».

Τον μητροπολίτη δεν τον ενδιαφέρει γενικώς η βλασφημία. Αυτό που του προκαλεί ανατριχίλα είναι οι αγάπες μεταξύ ανδρών όταν αυτές παρουσιάζονται έξω από τη σφαίρα επιρροής του. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που δείχνει ενδιαφέρον για την ομοφυλοφιλία. Στο παρελθόν είχε κάνει πολύ προσβλητικές δηλώσεις αν και πρόσφατα προσπάθησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις. Μιλώντας για τα δεινά του στοματικού έρωτα διαβεβαίωσε ότι δεν κινείται από κάποιο «ομοφοβικό σύνδρομο». Από δω το φέρνει, από κει το πάει, όλο με τους γκέι ασχολείται. Τώρα βρήκε τον Ιούδα με τον Ναζωραίο κι έχει ένα θέμα για να τραβιέται.

Δεν πρέπει να παρεξηγούμε τον Σεραφείμ γιατί σε όλα τα υπόλοιπα έχει πολύ ανοιχτό μυαλό. Δεν τον ενοχλούν ας πούμε τα σατανιστικά τραγούδια. Δεν τον ανατριχιάζει καθόλου, μα καθόλου, αν στο κάλυμμα ενός σιντί παρουσιάζεται ο Ιησούς με αισθητική black metal. Τι κι αν πίσω από το εικόνισμα ξεπετάγονται νεκροκεφαλές, τι κι αν ο τραγουδιστής δηλώνει σατανόφιλος. Ο Σεραφείμ δεν επιτίθεται στους καλλιτέχνες που υμνούν τον Εωσφόρο απροκάλυπτα. Ποτέ δεν καταδίκασε τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Naer Mataron, ο οποίος δηλώνει ότι «το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου».

Είναι απίστευτο αλλά πίσω από τις ανατριχίλες του μητροπολίτη υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Ανέχεται και συγχωρεί τους σατανιστές μελωδούς Naer Mataron επειδή ο τραγουδιστής του γκρουπ εξελέγη βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά τις εκλογές «Το Βήμα» ζήτησε ένα σχόλιο από τον μητροπολίτη για τον βουλευτή που εκφράζεται ανοιχτά υπέρ του σατανισμού αλλά ο λαλίστατος Σεραφείμ, αυτός που δεν φείδεται ανακοινώσεων για τις πεολειξίες, δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο. Δεν έδειξε όμως την ίδια ανεκτικότητα για τη θεατρική παράσταση «Corpus Christi» ίσως επειδή τον ταράζει η ιδέα του γκέι Ιησού.

Δεν ξέρουμε τι έχει στο μυαλό του ο Σεραφείμ όμως η απροκάλυπτη υποστήριξη ενός κόμματος που βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας είναι κάτι που κανονικά θα έπρεπε να προβληματίζει την Ιερά Σύνοδο.