Επιτέλους! Να φύγει η βρόμικη μπάλα από το μυαλό του κάθε μακάκα ελληνάρα. Να ξεβρομίσει ο τόπος. Ανακουφιστικό. Λυτρωτικό. Εξαιρετικό. Μπαγλαρώστε τους. Στην φυλακή κτίστε τους. Δημεύστε τις περιουσίες τους. Γκρεμίστε τις ομάδες τους στην τρίτη ερασιτεχνική. Και δύο πράγματα μαζί. Η συντριπτική πλειοψηφία του κατ ευφημισμόν λεγόμενου αθλητικού ρεπορτάζ μέχρι τώρα σφύριζε αδιάφορα πουλώντας φανατισμό, χουλιγκανισμό και μεταγραφικό πανζουρλισμό. Πράγμα που σημαίνει ότι η παραλυσία και η διαπλοκή δεν αφορά μόνο στα εντεταλμένα, από την Πολιτεία θεσμικά όργανα.

Αγαπητοί συνάδελφοι μπόλικοι εξ ημών και υμών κολυμπούσαμε στον βόθρο παρέα με τον γηπεδικό οχετό. Το ίδιο συνέβαινε και με το πλήθος των συναδέλφων του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ. Αντί εδώ και χρόνια να μπουμπουνίζουν το απροσμέτρητο χρέος και την επερχόμενη χρεοκοπία, αυτοί συντόνιζαν τα γραπτά τους και τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις με τις δημόσιες σχέσεις και τις δικομματικές αντιπαραθέσεις. Πάμε τώρα στην ουσία και την επικοινωνιακή παγίδα.

Γιατί μπροστά στην μεγιστοτεράστια φοροδιαφυγή. Γιατί μπροστά στην ακόμα μεγαλύτερη από την έξοδο εξακοσίων η ακόμα αν θέλετε τρακοσίων δισεκατομμυρίων προς τις τράπεζες Κύπρου, Ελβετίας Αγγλίας και Γερμανίας. Και γιατί μπροστά στην σαπίλα της κρατικής μηχανής και της πελατείας της εκλεκτής, το κακούργημα όλων αυτών των μεγαλοαπατεώνων της μπάλας μοιάζει με μια τρίχα από το κεφάλι της κατά συρροή διαπλοκής και της απροσμέτρητης διαφθοράς που συντελείται σ αυτή την χώρα της καταστροφής.

Και έτσι καταλήξαμε στο εξής: Το σκούπισμα της βρομιάς προήλθε από τεκμήρια, φακέλους και ύστερα από αφόρητες πιέσεις θεσμικών παραγόντων του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Επομένως καμία εμπιστοσύνη σε κανένα θεσμό και σε κανένα μεγαλόσχημο πολιτικό. Το συμπέρασμα απογοητευτικό. Οπως με την Ναυμαχία στο Ναυαρίνο. Μόνο οι ξένοι και οι εχθροί. Ακούγεται προκλητικό αλλά είναι αληθινό. Κάτω οι απατεώνες και φοροφυγάδες έλληνες. Ζήτω οι ανθέλληνες!