O Γολγοθάς αφεύκτως οδηγεί στην Ανάσταση- και παρ΄ ανθρώποις. Η περίοδος των παθών καταλήγει στη λύτρωση, έστω και αν απαιτείται το Θαύμα.

Είναι η αρξαμένη Μεγάλη Εβδομάδα μία ακόμη ευκαιρία για να ειπωθεί το αυτονόητον. Οτι όλα τα προβλήματα έχουν λύση και ότι και οι πλέον επώδυνες καταστάσεις, οι πιο δύσκολες φουρτούνες οδηγούν τελικά σε λιμάνια ασφαλή. Είναι ζήτημα χρόνου – και κόστους. Ο καλός καπετάνιος θα έχει ελάχιστες απώλειες, «ο καλός ποιμήν» των Γραφών (παρ΄ ημίν ο άξιος πολιτικός ηγέτης…) θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε πάντοτε ότι η κατάσταση της Οικονομίας είναι ζήτημα ψυχολογίας. Το ίδιο πίστευε και ο Ανδρέας Παπανδρέου– αυτό προκύπτει και από τον τρόπο με τον οποίο άσκησε την πολιτική του. Και λοιπόν;

Λοιπόν, φαντασθείτε τι θα γινόταν π.χ. αύριο το πρωί ΑΝ ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι οι 300 βουλευτές γίνονται 200.

ΑΝ η Κυβέρνηση δήλωνε ότι τα «δωράκια» όπως αυτά της ΔΕΗ προς συνδικαλιστές όχι μόνο καταργούνται αλλά και τίθενται υπ΄ όψιν του αρμόδιου Εισαγγελέως.

Υπάρχουν και άλλα πολλά ΑΝ προς την κατεύθυνση αυτή. Οπως υπάρχουν και πολλά άλλα δυνατόν γενέσθαι. Αν η συμπαθέστατη κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και ο δημοφιλής κ. Χρυσοχοΐδης δήλωναν ότι δεν θα φύγουν από τα υπουργεία τους για Πάσχα αν δεν τελειώσουν με κρίσιμες εκκρεμότητες (ΕΣΠΑ, ενεργειακά έργα, κ.λπ.)· αν ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγγελλε μέτρα ριζοσπαστικά (όλοι γνωρίζομε!) για να κυκλοφορήσει το χρήμα (από τα μπαούλα στις αγορές), τότε η ψυχολογία θα άλλαζε από τη μια μέρα στην άλλη.

Ο μύθος δηλοί ότι λύσεις υπάρχουν. Ομως στην εποχή μας δεν υπάρχει από μηχανής θεός- απαιτείται μυαλό και δουλειά. Και οπωσδήποτε την Κυριακή των Βαΐων (εκλογική νίκη) διαδέχεται η Εβδομάδα των Παθών (λιτότητα!…) για να φθάσομε στο Θαύμα.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ